Accident de muncă la o firmă din Botoșani: Doi muncitori au căzut de la înălțime!

Grinzile unui planșeu din lemn au cedat, doi muncitori căzând de la o înălţime de aproape 3 metri. Cei doi angajați au ajuns la spital, cazul intrând în atenția ITM Botoșani.

Accident de muncă la o firmă din Botoșani: Doi muncitori au căzut de la înălțime!
Marți, în jurul orei 14.30, a avut  loc un eveniment în care au fost implicaţi doi bărbați de 38 și, respectiv, 44 de ani, angajați ai SC Trioconstruct SRL Botoșani.
 
În  timp ce se efectuau lucrări de demolare a elementelor de structură ale şarpantei, grinzile panoului de lemn au cedat la un capăt, determinând prăbuşirea acestuia. Cei doi angajaţi se aflau pe planşeul de lemn când acesta a cedat şi au căzut de la o înălţime de aproximativ 2,8 metri.
 
Cel doi bărbați au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, pentru îngrijiri de specialitate.
 
"Evenimentul, soldat cu incapacitate temporară de muncă, va fi cercetat de către angajator, iar dosarul de cercetare va fi înaintat spre verificare  şi avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, conform cu  prevederile Legii 319/2006 a  securităţii  şi  sănătăţii în muncă  actualizată şi H.G.1425/2006 actualizată, pentru  aprobarea Normelor metodologice de aplicare a  prevederilor Legii 319/2006", a precizat Dan Moldovanu, inspector şef-adjunct Sănătate şi Securitate în Muncă în cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
2

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
32

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
50

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...