Câinele unui bărbat din Roma a fost împușcat chiar în curtea casei. Poliția a deschis o anchetă!

"Au venit la noi la poartă și ne-au amenințat că ne împușcă și pe noi și pe câinii din curte dacă mai sunăm la 112". Poliția Botoșani efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de violare de domiciliu și uz de armă fără drept, în vederea luării măsurilor legale.

Câinele unui bărbat din Roma a fost împușcat chiar în curtea casei. Poliția a deschis o anchetă!

   foto: arhivă

Un bărbat din localitatea Roma, județul Botoșani, a avut parte de o experiență ieșită din comun. Joi noaptea, el și-a găsit câinele împușcat, cel care a tras fiind văzut chiar în momentul în care părăsea curtea. 

Bărbatul spune că fapta s-ar fi consumat pe fondul unui conflict mai vechi. Mai exact, o reclamație pe care acesta a făcut-o iarna trecută. "Atunci, în iarnă, ei împușcau câini hoinari. Eu am sunat la 112, iar a doua zi ei au venit la noi la poartă și ne-au amenințat că ne împușcă și pe noi și pe câinii din curte dacă mai sunăm la 112. Aseară (joi, nota red.), la ora 11, au venit. Am auzit un foc de armă, am ieșit afară. Când am ieșit l-am văzut ieșind de pe poartă, s-a urcat în mașină și a plecat în trombă", ne-a declarat Emanuel A., proprietarul câinelui.

Joi noaptea, imediat după producerea faptei, bărbatul a sunat la 112. Un echipaj de poliție a pornit pe urmele agresorului, acesta fiind oprit la intrarea în municipiul Botoșani.

Din fericire, câinele a supraviețuit, el fiind dus astăzi, de către stăpân, la medicul veterinar. "Am fost cu câinele la veterinar, i-a curățat rana, i-a scos elicele", spune proprietarul. 

Poliția Botoșani efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de violare de domiciliu și uz de armă fără drept.

"În urma unei sesizări primite din partea unui bărbat de 45 de ani, din localitatea Roma, referitoare la faptul că un bărbat ar fi pătruns în curtea locuinței sale și ar fi executat foc cu o armă de vânătoare asupra unui câine care s-ar fi aflat în curte, polițiștii au demarat verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de violare de domiciliu și uz de armă fără drept, în vederea luării măsurilor legale", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, inspector de poliție Maria Carp.

Bărbatul mai acuză faptul că cei care l-au amenințat și care, joi noaptea, i-au împușcat câinele, ar fi vânători din localitatea Ipotești, județul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
5

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
686

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
92

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...