A cumpărat un autoturism din Italia cu acte false. Ce explicație a avut șoferul!

A cumpărat un autoturism din Italia cu acte false. Ce explicație a avut șoferul!

În data de 25 martie a.c., în jurul orei 13.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit în trafic, în localitatea Dorohoi, judeţul Botoşani, un autoturism marca Ford Transit, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetăţeanul român Paul A., de 45 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani.

Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de inspecţie tehnică periodică, iar în urma verificărilor efectuate, au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond al unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul din Italia, iar în anul 2016, când a constatat că expiră inspecţia tehnică periodică, a plătit 80 de euro unei firme din Suceava pentru o nouă inspecţie tehnică periodică, fără a avea cunoştinţă că documentul este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
83

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
316

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
62

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...