300 de tone de furaje distruse într-un incendiu, la Mitoc. Cauza probabilă, acțiunea intenționată! FOTO, VIDEO

Impresionantă desfășurare de forțe la Mitoc, pentru a lichida un incendiu care amenința să se extindă la un lan de porumb. 300 de tone de furaje au ars noaptea trecută, cauza probabilă a dezastrului fiind acțiunea intenționată!

300 de tone de furaje distruse într-un incendiu, la Mitoc. Cauza probabilă, acțiunea intenționată! FOTO, VIDEO

Un localnic din satul Horia, comuna Mitoc, a rămas fără hrana pentru animale în urma unui incendiu produs joi seară. Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani a fost solicitat să intervină puțin după ora 22.00.

La fața locului s-au deplasat cinci echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Dorohoi și Botoșani, cu cinci autospeciale cu apă și spumă, precum și voluntarii din comună, cu trei utilaje care aparțin primăriilor Coțușca și Mitoc.

La sosirea salvatorilor la fața locului, ardeau cca. 300 tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la un lan de porumb. Intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de furaje care întreținea arderea.

Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate de mai  multe ori. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 24 de pompieri militari și voluntari, mai bine de opt ore.

Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere. Cauza probabilă de incendiu o constituie acțiunea intenționată. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ambulanța care ducea un pacient la Iași, lovită puternic și răsturnată de un autoturism

astăzi, 09:14
169

Evenimentul rutier s-a petrecut miercuri seară, pe E85, între Adjud şi Sascut, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea. "La ieşirea de pe DN11 A, conducătorul unui ...

Se schimbă buletinele: Amprentă, poză și CIP obligatoriu

astăzi, 09:04
87

Se schimbă cărțile de identitate, în acord cu normele Uniunii Europene. Noile acte vor fi mai mici față de cele actuale și vor conţine un CIP, cu două amprente şi o poză a titularului,...

Doi poliţişti români, EROI în Italia. Au salvat mai mulţi turişti de furia suporterilor unei echipe de fotbal

astăzi, 09:01
38

Doi poliţişti români, aflaţi în misiune în Italia, au salvat mai mulţi turişti dintr-o bătaie iniţiată de fanii unei echipe de fotbal. Claudius şi Verdisan au reţinut doi a...