1000 de oi prinse de viitură! Eforturi disperate pentru salvarea animalelor - FOTO, VIDEO

Imagini greu de suportat pentru orice crescător sau iubitor de animale. Un pompier are grijă de un miel care abia se mai ține pe picioare. Nici oile nu arată mai bine. Animalele sunt ude și nu se pot ridica de jos.

1000 de oi prinse de viitură! Eforturi disperate pentru salvarea animalelor - FOTO, VIDEO

Peste 1.000 de ovine au fost prinse de inudațiile din ultimele zile într-un sat din județul Brașov. Pompierii au intervenit pentru evacuarea oilor rămase de două zile în mijlocul apelor, la Mândra.

Vineri au reluat operațiunea de salvare dar din păcate există și animale moarte, iar restul sunt înfometate și istovite. Într-un filmuleț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență se poate observa cum un pompier are grijă de un miel care abia se mai ține pe picioare. Nici oile din imagini nu arată mai bine. Animalele sunt ude și nu se pot ridica de jos.

Reamintim că în seara zilei de 14 martie, 7 adulți și un copil, au fost surprinși de ape, pe o insulă formată între localitățile Șercaia și Mândra. Alături de oameni se aflau și aproximativ 1000 de oi. După salvarea persoanelor, pompierii au transportat cu bărcile toată noaptea oile în loc sigur.

Nu au reușit însă să finalizeze intervenția din cauza debitului tot mai mare al Oltului și în jur de 200 de animale au rămas blocate de ape. Odată cu scăderea apelor, pompierii și-au reluat misiunea de a salva aceste animale. (Surse selective: Agrointel.ro, Lucia Baki/Facebook, ELECTRA GHIZA jurnalist,  www.fagarasultau.ro)




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
6

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
43

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
270

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...