Ziua Națională, la Seminarul Teologic Botoșani! FOTO

Ziua Națională a României a fost marcată la Seminarul Teologic din Botoșani printr-o activitate care a cuprins prezentări, povești adevărate, vizionare de film, cântece patriotice și reprezentări teatrale.

Ziua Națională, la Seminarul Teologic Botoșani! FOTO

Totul a început cu intonarea solemnă a imnului de stat și cu introducerea făcută de către prof. Marius Râznic în atmosfera începutului de secol XX.

Rând pe rând, elevi pregătiți de către prof. Marius Râznic au prezentat aspecte din Primul Război Mondial, cauzele începerii războiului, neutralitatea inițială a României și apoi intrarea ei în război, sfârșitul războiului,  secvențe din culisele Marii Uniri și realizarea "României dodoloațe".

Între aceste momente, cei prezenți au audiat cântece patriotice în interpretarea grupului vocal "Dorulețul", coordonat de doamna prof. Iustina Irimia-Cenușă, a coralei bărbătești "Biruitorii" și a unui grup de preoți profesori care au dorit să-și exprime sentimentele patriotice prin cânt. După vizionarea unor secvențe din filmul "Carol I", în regia lui Sergiu Nicolaescu, o tânără din clasa a XII–a B, pasionată de actorie, a istorisit povestea Dumitriței din Braia, martoră a Marii Uniri din 1918.

Totul s-a încheiat cu câteva îndemnuri adresate tinerilor seminariști de către părintele director Daniel Dascălu.

La mulți ani tuturor celor care simt românește! 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Remiză pentru FC Botoşani în al treilea amical al iernii

astăzi, 12:32
40

Elevii lui Costel Enache au obţinut un 2-2, după ce au deschis scorul şi apoi s-au văzut conduşi. Mircea Axente a marcat în minutul 21, însă Trijic a egalat în minutul 32....

Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor, despre incidentul de la Premiile Eminescu: "N-aș face niciodată așa ceva: să profit de buna credință a unei gazde pentru a face un scandal autopromoțional în casa gazdei"

astăzi, 12:30
126

Daniel Cristea-Enache, directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a acceptat, într-o postare publică pe Facebook, faptul că poemul citit de Medeea Iancu pe scena Gal...

Inspectoratul Teritorial de Muncă, sesizat în cazul învăţătoarei care a provocat un accident rutier, fiind băută

astăzi, 11:53
376

Accidentul este considerat a fi şi unul de muncă, învăţătoarea, alături de colega care a fost rănită, îndreptându-se către locul de muncă când s-a produs evenimentul ...