Ziua Națională, la Seminarul Teologic Botoșani! FOTO

Ziua Națională a României a fost marcată la Seminarul Teologic din Botoșani printr-o activitate care a cuprins prezentări, povești adevărate, vizionare de film, cântece patriotice și reprezentări teatrale.

Ziua Națională, la Seminarul Teologic Botoșani! FOTO

Totul a început cu intonarea solemnă a imnului de stat și cu introducerea făcută de către prof. Marius Râznic în atmosfera începutului de secol XX.

Rând pe rând, elevi pregătiți de către prof. Marius Râznic au prezentat aspecte din Primul Război Mondial, cauzele începerii războiului, neutralitatea inițială a României și apoi intrarea ei în război, sfârșitul războiului,  secvențe din culisele Marii Uniri și realizarea "României dodoloațe".

Între aceste momente, cei prezenți au audiat cântece patriotice în interpretarea grupului vocal "Dorulețul", coordonat de doamna prof. Iustina Irimia-Cenușă, a coralei bărbătești "Biruitorii" și a unui grup de preoți profesori care au dorit să-și exprime sentimentele patriotice prin cânt. După vizionarea unor secvențe din filmul "Carol I", în regia lui Sergiu Nicolaescu, o tânără din clasa a XII–a B, pasionată de actorie, a istorisit povestea Dumitriței din Braia, martoră a Marii Uniri din 1918.

Totul s-a încheiat cu câteva îndemnuri adresate tinerilor seminariști de către părintele director Daniel Dascălu.

La mulți ani tuturor celor care simt românește! 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spune Aaaaa! gândește-te la gura ta, gândește-te la sănătatea ta!

astăzi, 21:45
55

Greu de crezut, dar în România există un capitol al sistemului sanitar care nu a beneficiat niciodată de fonduri guvernamentale, asta deși există state europene pentru care acest secto...

Chinul lui Andrei, băiatul cu sindrom Down care a înotat la Paris. "Pentru antrenamente mergem la Suceava, la bazin", spune tatăl copilului!

astăzi, 20:55
372

Cazul lui Andrei, copilul cu sindrom Down, a ajuns în atenția țării întregi, atunci când părinții săi au reclamat că fiul lor este discriminat într-o unitate școla...

Vremea rece menține numărul mare de infecții respiratorii: Peste 2300 de cazuri înregistrate la Botoșani în ultima săptămână!

astăzi, 20:30
89

În continuare, la Botoșani numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii este în creștere, numai în ultima săptămână Direcția de Sănătate Publică monitorizând pe...