Ziua Națională a României, omagiată de elevii unui liceu din Botoșani într-un mod inedit

Ziua Națională a României, omagiată de elevii unui liceu din Botoșani într-un mod inedit

În cadrul programului dedicat Zilei Naționale a României, elevii de la Liceul ”Dimitrie Negreanu” și-au amintit de cuvintele lui Grigore Vieru: ”Patria este un copil dacă uiți de ea, poate să plece de acasă!”

Așa că, elevii coordonați de profesoarele de limba română Gabriela Bunduc, Alina Axinie, Elena Aga și Mihaela Budeanu-Mihalachi, au găsit metode inedite de a omagia patria în context on-line. De aceea, nu textele ample sau cuvintele fără substanță au reprezentat conținutul acestor activități reunite în cadrul proiectului ”Eu sunt România!”, ci stări și sentimente transmise prin colaje muzicale, fotografie sau pictură.

Astfel, elevii clasei a XII-a A au găsit că cel mai emoționant mesaj de 1 Decembrie este să amintești de locurile pe care le-ai vizitat în vacanță și care ți-au stârnit în suflet mândria că aparții acestei țări.

O altă modalitate specifică activității online a fost vizionarea în cadrul orei de limba română a videoclipurilor clasei a XI-a C, care valorificau în prezentările lor patriotismul scriitorilor pașoptiști, deschizători de drumuri în cultura română.

De asemenea, elevii clasei a XI-a B au simțit și trăit în spiritul poeziei patriotice, stindard al iubirii de neam.

Colectivul de elevi ai claselor a IX-a s-au lansat într-un concurs interesant cu tema ”De ce 1 Decembrie-Ziua României?”, dovedind astfel că și istoria este un obiect care le ține treaz sentimentul de patriotism.

Bibliotecarul școlii a pus la dispoziția diriginților și a elevilor un material de prezentare a valorilor, a simbolurilor și a patrimoniului cultural al României, aducând în prim plan sentimentul de patriotism și mândrie al oricărui bun român. 

Valoarea românilor în lume a fost un alt subiect discutat pe Meet cu elevii claselor a XII-a B și a XI-a A. În acest sens, tinerii au punctat că evoluția mondială a fost posibilă prin aportul  personalităților românești din domenii diferite: medicină, arte, matematică, IT, biologie, fizică, geografie, etc.

Astfel, fiecare activitate a adus în atenție cuvintele lui Alexandru Vlahuță ”cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie?”

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Șoldănescu, pivotul CSM Botoșani, se retrage din handbal. Are o carieră impresionantă în spate

astăzi, 19:29
74

Bogdan Șoldănescu, pivotul care va împlini 36 de ani săptămâna viitoare, și-a anunțat retragerea din handbal. Acesta are o carieră impresionantă în spate.A făcut primii ...

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie dedicată fetelor - Technovation Girls 2021

astăzi, 14:35
169

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie și leadership din lume - Technovation Girls.Dedicat elevelor din întreaga lume, programul susține dezvolt...

Anunț Protecția Mediului - Comuna Albești

astăzi, 10:19
320

 COMUNA ALBEȘTI, județul Botoșani, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Înființare rețea distribuție g...