Zeci de posturi neocupate după concursul pentru directorii de școli. Cine propune noile conduceri!
BOTOSANI

Nu toate posturile de director și director ajunct din școlile din județul Botoșani au fost ocupate prin concurs, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean urmând să numească noi conduceri.

Zeci de posturi neocupate după concursul pentru directorii de școli. Cine propune noile conduceri!

Mai multe unități de învățământ din județul Botoșani nu vor avea director sau director adjunct ajuns pe funcție în urma concursului organizat de Ministerul Educației, ci va fi o persoană care va ocupa postul cu detașare.

Potrivit lui Gabriel Hârtie, inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la nivelul județului vor fi 55 de posturi vacante, dintre care 37 de directori plini și 18 de directori adjuncți. Propunerile pentru noile conduceri trebuie făcute de Consiliile profesorale de la nivelul fiecărei unități.

"Am solicitat din școlile unde sunt posturi vacante propuneri pentru aceste funcții, le vom analiza să vedem dacă îndeplinesc condițiile și vom decide asupra unei persoane care va fi detașată pe funcție. Respectăm calendarul, în termen de cinci zile de la validarea rezultatelor trebuie să facem aceste numiri, până pe 23 decembrie, dacă nu vin alte precizări de la Minister", a precizat Gabriel Hârtie. 

Detașările vor fi până la organizarea concursului, dar nu mai mult de sfârșitul anului școlar.

Directorii care au promovat concursul vor semna, după validarea rezultatelor finale, următoare un contract de management cu Inspectoratul Școlar Județean și un contract financiar cu Primăria Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta