Zeci de cadre didactice care au luat titularizarea nu au fost repartizate pe posturi

Zeci de cadre didactice din județul Botoșani care au luat note peste 7.00 la concursul de titularizare și au participat la ședința publică organizată, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean nu au luat posturi.

Zeci de cadre didactice care au luat titularizarea nu au fost repartizate pe posturi

Potrivit lui Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, din cele 111 posturi titularizabile puse la dispoziție cadrelor didactice au fost ocupate 79. 

La concursul de titularizare au fost 190 de candidați care au luat note peste 7.00. Mulți au refuzat posturile pentru că sunt la distanță de oraș, majoritatea fiind în mediul rural, ori au fost discipline deficitare din punct de vedere al numărului de posturi vacante.

Inspectoratul Școlar va organiza o nouă ședință de repartizare pe posturi în data de 28 august, dar de această dată posturile sunt pe perioadă determinată, de un an de zile.

Pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să aibă minimum nota 7.00 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială la clasă.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să aibă minimum nota 5.00 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială.

 

 

Spune-ne opinia ta