Zeci de cadre didactice care au luat titularizarea nu au fost repartizate pe posturi

Zeci de cadre didactice din județul Botoșani care au luat note peste 7.00 la concursul de titularizare și au participat la ședința publică organizată, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean nu au luat posturi.

Zeci de cadre didactice care au luat titularizarea nu au fost repartizate pe posturi

Potrivit lui Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, din cele 111 posturi titularizabile puse la dispoziție cadrelor didactice au fost ocupate 79. 

La concursul de titularizare au fost 190 de candidați care au luat note peste 7.00. Mulți au refuzat posturile pentru că sunt la distanță de oraș, majoritatea fiind în mediul rural, ori au fost discipline deficitare din punct de vedere al numărului de posturi vacante.

Inspectoratul Școlar va organiza o nouă ședință de repartizare pe posturi în data de 28 august, dar de această dată posturile sunt pe perioadă determinată, de un an de zile.

Pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să aibă minimum nota 7.00 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială la clasă.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să aibă minimum nota 5.00 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

astăzi, 10:59
904

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
890

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1671

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...