Weekend dedicat șahiștilor din întreg județul, la Laurian!

Elevi din mai toate școlile și liceele din Botoșani s-au întrecut în strategie la Laurian, în acest weekend. 

Weekend dedicat șahiștilor din întreg județul, la Laurian!

Sâmbătă și duminică (19, respectiv, 20 mai), la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani, au avut loc Campionatul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade” (etapa judeţeană) şi Cupa 1 Iunie. Ambele competiții sportive au fost organizate de Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Botoşani.

Activitatea s-a desfășurat conform Regulamentului de organizare a competiţiilor sportive școlare şi a Regulamentului F.R.Şah., sistemul de joc – elveţian, la care au participat un număr de 48 de participanţi din care 12 fete şi 36 de băieţi. Cupa I Iunie a fost disputată pe echipe. 
Din comisia de organizare au făcut parte următoarele cadre didactice: prof. Anisie Ionuţ – Inspector  Şcolar de Specialitate ISJ Botoşani, prof. Socianu Carmen-Elena - Şcoala Gimnazială nr. 11 Botoşani, prof. Diaconu Silvia Carmen - Palatul Copiilor Botoşani, prof. Alecsa Elena - Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani, prof. Nistor Marius - Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă”, prof. Afusoaie Vasile - Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Dersca.

La finalul zilei de duminică, s-a tras linie. La categoria Primar, primul loc a fost ocupat de Școala Gimnazială „N. Iorga" Dersca. Tot pe podium au fost și Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani și Liceul Tehnologic Todireni. La gimnaziu, câștigătorii au fost elevii din Todireni, pe următoarele poziții clasându-se Școala Gimnazială „Gh. Popovici Lozna" și Școala 17 Botoșani. Locul I la Liceu a fost câștigat de Laurian, urmate de celelalte două locuri, în ordine: Liceul Tehnologic”Al. Vlahuță” Şendriceni și Școala Profesională de Cooperație Botoșani. 

Câștigătorii au primit din partea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, reprezentată de inspectorul pentru sport Ana Ţepeş materiale sportive şi diplome.

(Roxana Aiacoboaei)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un copil a ajuns la spital după ce taxiul în care se afla s-a izbit într-un gard! FOTO

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
464

O cursă cu taxiul l-a dus pe patul de spital pe un copil de 8 ani, care se afla în mașină alături de părinții săi. Șoferul taxiului este cercetat pentru vătămare corporală din culpă....

Noaptea de Sânziene: "Du-te soare, vino lună, Sânzienele îmbună" VIDEO

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
240

Potrivit traditiei, Sanzienele plutesc in aer sau umbla pe pamant in noaptea de 23 spre 24 iunie, canta si danseaza, impart rod holdelor, umplu de fecunditate femeile casatorite, inmultesc animalele s...

VIDEO Furtuna de dincolo de nori. Imagini spectaculoase filmate din avion!

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
784

Zilele acestea, toată țară a fost sub avertizare de furtuni. Fulgere spectaculoase au fost surprinse dintr-un avion Tarom aflat în zbor, la mii de metri altitudine.Imaginile incredib...