Weekend dedicat șahiștilor din întreg județul, la Laurian!

Elevi din mai toate școlile și liceele din Botoșani s-au întrecut în strategie la Laurian, în acest weekend. 

Weekend dedicat șahiștilor din întreg județul, la Laurian!

Sâmbătă și duminică (19, respectiv, 20 mai), la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani, au avut loc Campionatul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade” (etapa judeţeană) şi Cupa 1 Iunie. Ambele competiții sportive au fost organizate de Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Botoşani.

Activitatea s-a desfășurat conform Regulamentului de organizare a competiţiilor sportive școlare şi a Regulamentului F.R.Şah., sistemul de joc – elveţian, la care au participat un număr de 48 de participanţi din care 12 fete şi 36 de băieţi. Cupa I Iunie a fost disputată pe echipe. 
Din comisia de organizare au făcut parte următoarele cadre didactice: prof. Anisie Ionuţ – Inspector  Şcolar de Specialitate ISJ Botoşani, prof. Socianu Carmen-Elena - Şcoala Gimnazială nr. 11 Botoşani, prof. Diaconu Silvia Carmen - Palatul Copiilor Botoşani, prof. Alecsa Elena - Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani, prof. Nistor Marius - Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă”, prof. Afusoaie Vasile - Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Dersca.

La finalul zilei de duminică, s-a tras linie. La categoria Primar, primul loc a fost ocupat de Școala Gimnazială „N. Iorga" Dersca. Tot pe podium au fost și Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani și Liceul Tehnologic Todireni. La gimnaziu, câștigătorii au fost elevii din Todireni, pe următoarele poziții clasându-se Școala Gimnazială „Gh. Popovici Lozna" și Școala 17 Botoșani. Locul I la Liceu a fost câștigat de Laurian, urmate de celelalte două locuri, în ordine: Liceul Tehnologic”Al. Vlahuță” Şendriceni și Școala Profesională de Cooperație Botoșani. 

Câștigătorii au primit din partea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, reprezentată de inspectorul pentru sport Ana Ţepeş materiale sportive şi diplome.

(Roxana Aiacoboaei)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părinții elevilor cu note slabe la simularea Evaluării Naționale ar putea fi chemați la școală

astăzi, 07:44
429

Profesorii de matematică și română trebuie să facă o analiză a rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale ”în fiecare clasă”, potrivit ministrului Educației, Ec...

E BINE SĂ ȘTII: De ce nu se prind pomii fructiferi. 10 greșeli de evitat!

astăzi, 07:11
404

Plantarea pomilor fructiferi necesită mare atenție și mai ales informare în prealabil astfel încât fiecare puiet pe care l-ați pus în pământ să se prindă și să d...

Lecţii despre management în educaţie oferite de un diplomat francez sosit la Colegiul Laurian - FOTO

astăzi, 07:00
64

Ataşatul de cooperare educativă al Ambasadei Franţei în România a vizitat Colegiul "A.T.Laurian" în aceste zile. Michel Monsauret s-a aflat în Botoşani pentr...