Weekend dedicat șahiștilor din întreg județul, la Laurian!

Elevi din mai toate școlile și liceele din Botoșani s-au întrecut în strategie la Laurian, în acest weekend. 

Weekend dedicat șahiștilor din întreg județul, la Laurian!

Sâmbătă și duminică (19, respectiv, 20 mai), la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani, au avut loc Campionatul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade” (etapa judeţeană) şi Cupa 1 Iunie. Ambele competiții sportive au fost organizate de Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Botoşani.

Activitatea s-a desfășurat conform Regulamentului de organizare a competiţiilor sportive școlare şi a Regulamentului F.R.Şah., sistemul de joc – elveţian, la care au participat un număr de 48 de participanţi din care 12 fete şi 36 de băieţi. Cupa I Iunie a fost disputată pe echipe. 
Din comisia de organizare au făcut parte următoarele cadre didactice: prof. Anisie Ionuţ – Inspector  Şcolar de Specialitate ISJ Botoşani, prof. Socianu Carmen-Elena - Şcoala Gimnazială nr. 11 Botoşani, prof. Diaconu Silvia Carmen - Palatul Copiilor Botoşani, prof. Alecsa Elena - Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani, prof. Nistor Marius - Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă”, prof. Afusoaie Vasile - Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Dersca.

La finalul zilei de duminică, s-a tras linie. La categoria Primar, primul loc a fost ocupat de Școala Gimnazială „N. Iorga" Dersca. Tot pe podium au fost și Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani și Liceul Tehnologic Todireni. La gimnaziu, câștigătorii au fost elevii din Todireni, pe următoarele poziții clasându-se Școala Gimnazială „Gh. Popovici Lozna" și Școala 17 Botoșani. Locul I la Liceu a fost câștigat de Laurian, urmate de celelalte două locuri, în ordine: Liceul Tehnologic”Al. Vlahuță” Şendriceni și Școala Profesională de Cooperație Botoșani. 

Câștigătorii au primit din partea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, reprezentată de inspectorul pentru sport Ana Ţepeş materiale sportive şi diplome.

(Roxana Aiacoboaei)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Memoria zilei: În urmă cu 130 de ani se năștea la Botoșani Didia Saint-Georges, pianistă și compozitoare

astăzi, 08:54
44

Didia Saint-Georges l-a cunoscut pe George Enescu. "Pe Enescu l-am cunoscut personal la Botoșani, prin 1918 – 1919, în casa lui Cristea Ciomac, frate cu muzicologul Emanoil Ciomac. E...

VIDEO - Incendiu violent la casa cântăreței Laura Lavric

astăzi, 08:33
1136

Un incendiu violent a cuprins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, locuința părintească a cântăreței Laura Lavric din satul Costișa, județul Suceava.Incendiul a izbucn...

Părintele Constantin Galeriu: Pescuirea minunată - VIDEO

astăzi, 08:13
71

Predica la Duminica a XVIII-a dupa RusaliiIn numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.Binecuvantati si dreptmaritori crestini ai Sfintei Biserici a Domnului nostru Iisus Hristos,...