Veste buna pentru elevi. Naveta decontata chiar daca au o scoala in localitate

Veste buna pentru elevi. Naveta decontata chiar daca au o scoala in localitate

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi un decret care permite decontarea integrala a transportului elevilor la un liceu din alta localitate, desi exista o unitate de invatamant si in localitatea de domiciliu.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat joi Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 69/2016 pentru completarea art. 84 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 si a art. 45 din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, precum si pentru abrogarea art. 15 din Ordonanta Guvernului nr. 29/2013 privind reglementarea unor masuri bugetare.

Legea prevede decontarea navetei scolare, din bugetul Ministerului Educatiei Nationale, si pentru elevii de nivel liceal care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu la filiera, profilul sau specializarea solicitata.

Potrivit presedintelui Asociatiei Elevilor din Constanta, Alex Manda, decretul este important deoarece Ordonanta simpla 69/2016, data in timpul Guvernului Dacian Ciolos, nu permitea decontarea transportului si pentru elevii care aleg sa mearga la o unitate de invatamant din alta localitate, desi au scoala si in localitatea de resedinta.

"Am transmis un amendament fata de ordonanta simpla data in 2016 intrucat transportul nu li se deconta decat elevilor care nu aveau unitate scolara in localitate, iar celor care aveau unitate scolara in localitate, dar ar fi vrut sa mearga la un liceu mai bun intr-o localitate invecinata nu li se deconta. Odata cu semnarea acestui decret li se vor deconta transportul si elevilor care, desi au liceu in localitate, vor sa mearga la unul din alta localitate, la cel pe care si-l doresc, pana la urma", a explicat presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta, Alex Manda.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...