Universitatea Suceava lansează specializarea "Poliţie locală", la sesiunea de admitere din toamnă

"Aşteptat cu emoţie atât de viitorii studenţi, cât şi de comunitatea academică a USV, această specializare acoperă o arie largă de adresabilitate pe toată Moldova".

Universitatea Suceava lansează specializarea "Poliţie locală", la sesiunea de admitere din toamnă

Programul de studii "Poliţie locală" a obţinut toate avizele şi va putea fi activat, din toamna acestui an, în cadrul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică a Universităţii "Ștefan cel Mare" Suceava (USV). Au fost scoase la concurs 50 de locuri, dintre care 15 bugetate şi 35 cu taxă.

"Aşteptat cu emoţie atât de viitorii studenţi, cât şi de comunitatea academică a USV, această specializare acoperă o arie largă de adresabilitate pe toată Moldova", a transmis Camelia Ignătescu, decanul facultăţii. Aceasta a mai arătat că specializarea nu se suprapune peste cerinţele structurilor de la facultăţile militare şi nu sunt necesare condiţiile solicitate de acestea cu privire la înălţime, probe sportive, limită de vârstă etc.

"Absolvenții programului de studii Poliție Locală vor avea multiple posibilități de afirmare profesională și pot beneficia de o salarizare motivantă. Aceștia vor activa în baza Legii nr. 155/2010, în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor şi libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, în următoarele domenii: ordinea și liniștea publică, precum și paza bunurilor; circulația pe drumurile publice; disciplina în construcții și afișajul stradal; protecția mediului; activitatea comercială șievidența persoanelor", arată reprezentanții USV, conform Monitorul de Suceava.

Potrivit metodologiei de admitere a facultăţii, programul are o durată de trei ani de zile, iar media de admitere va fi reprezentată de media examenului de bacalaureat în proporţie de 60% şi nota la proba scrisă de Limba şi literatura română a examenului de bacalaureat în proporţie de 40%. Pentru a fi declaraţi admişi candidaţii trebuie să promoveze şi Proba de testare a cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive (un interviu), probă finalizată cu Admis/ Respins.

Candidaţii care se înscriu la concursul organizat pentru programul de studii „Poliţie locală” sunt obligaţi să prezinte şi adeverinţă medicală tip eliberată de medicul de familie cu menţiunea „Clinic sănătos”.

Înscrierile pentru acest program se desfăşoară în perioada 6 - 14 septembrie 2017, fără sâmbătă şi duminică, în sala E005, corpul E al USV, între orele 8.00 - 16.00. Informaţiile detaliate se găsesc pe site-ul facultăţii, cu adresa www.fdsa.usv. ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...