Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani

Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani se numără printre cele patru şcoli europene, câştigătoare pentru a participa la  proiectul  internaţional SOUND IN THE SILENCE, ce se va desfăţura în Germania, în perioada 22 septembrie-1 octombrie 2017.

European Network Remembrance and Solidarity a organizat selecţia celor 49 de şcoli din 8 state europene, pentru cea de-a cincea ediţie a proiectului SOUND IN THE SILENCE unde au fost declarate câştigatoare doar:

-Hamburg, Germany: Irena Sendler Schule irena-sendler-schule.hamburg.de
-Warsaw, Poland: Klementyna Hoffmanowa Highschool: www.hoffmanowa.pl
-Budapest, Hungary: Fazekas Mihály Gimnázium www.fazekas.hu
-Botosani, Romania, Mihai Eminescu National College www.lme.ro

Scopul acestui proiectului interdisciplinar este de a familiariza elevii de liceu cu aspectele sensibile ale istoriei secolului XX.

Participanţii la proiect, sub îndrumarea artiştilor şi a educatorilor vor vizita locurile memoriei, în care vor face cunoştinţă cu teme din istoria totalitarismelor din Europa Centrală şi de Est şi vor vizita fostul lagăr de concentrare Ravensbruck din Germania. Spectacolul pregătit la încheierea proiectului va imbina diferite genuri de artă, modalităţi de exprimare a sentimentelor legate de vizitarea locurilor memoriei.

Delegaţia Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani va fi reprezentată de 7 elevi de liceu coordonaţi de prof. Loredana Ciobanu. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scandal în plină stradă! Un bărbat a fost imobilizat!

astăzi, 12:27
349

Mai mulţi cetăţeni care se deplasau pe Bulevardul M. Eminescu, în zona Casei Tineretului, au sunat la 112 după ce câţiva tineri, aflaţi în stare de ebrietate, au început ...

Doi soţi s-au bătut într-un apartament din Botoşani! Au intervenit jandarmii!

astăzi, 11:35
1153

Un echipaj de jandarmi a intervenit în urma unui apel 112 făcut de către unul dintre protagonişti, care a sesizat scandalul în desfăşurare din apartamentul pe care îl împa...

Accident mortal pe drumul Suceava-Botoşani! Un botoşănean şi-a pierdut viaţa!

astăzi, 08:29
6413

Accidentul a avut loc la ieşire din localitatea Dumbrăveni. În jurul orei 23.10, Bogdan I., de 29 de ani, din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani, se deplasa la volanul unui autoturism...