Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani

Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani se numără printre cele patru şcoli europene, câştigătoare pentru a participa la  proiectul  internaţional SOUND IN THE SILENCE, ce se va desfăţura în Germania, în perioada 22 septembrie-1 octombrie 2017.

European Network Remembrance and Solidarity a organizat selecţia celor 49 de şcoli din 8 state europene, pentru cea de-a cincea ediţie a proiectului SOUND IN THE SILENCE unde au fost declarate câştigatoare doar:

-Hamburg, Germany: Irena Sendler Schule irena-sendler-schule.hamburg.de
-Warsaw, Poland: Klementyna Hoffmanowa Highschool: www.hoffmanowa.pl
-Budapest, Hungary: Fazekas Mihály Gimnázium www.fazekas.hu
-Botosani, Romania, Mihai Eminescu National College www.lme.ro

Scopul acestui proiectului interdisciplinar este de a familiariza elevii de liceu cu aspectele sensibile ale istoriei secolului XX.

Participanţii la proiect, sub îndrumarea artiştilor şi a educatorilor vor vizita locurile memoriei, în care vor face cunoştinţă cu teme din istoria totalitarismelor din Europa Centrală şi de Est şi vor vizita fostul lagăr de concentrare Ravensbruck din Germania. Spectacolul pregătit la încheierea proiectului va imbina diferite genuri de artă, modalităţi de exprimare a sentimentelor legate de vizitarea locurilor memoriei.

Delegaţia Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani va fi reprezentată de 7 elevi de liceu coordonaţi de prof. Loredana Ciobanu. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a vrut să arunce cu televizorul în bărbatul ei şi a produs un incediu fatal. Ea a fost găsită carbonizată

astăzi, 09:04
18

Un bărbat de 42 de ani a fost adus de către un echipaj de primi ajutor SMURD la Spitalul Sfântul Spiridon cu plagă în regiunea cervicală şi arsură de gradul 1 la gamba piciorului s...

Botoşănean internat în spital, după ce a căzut din podul casei

astăzi, 08:13
495

Ştefan M., de 49 de ani, din comuna Româneşti a vrut să urce în podul casei, însă la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut de pe scară.A sunat la 112 şi a fost prelu...

Duminica iertarii anunta Postul Sfintelor Pasti - VIDEO

astăzi, 08:03
98

Duminica din 18 februarie, ziua care precede intrarea in Postul Sfintelor Pasti, este numita Duminica izgonirii lui Adam din rai, dar si Duminica iertarii. Sfintii Parinti i-au dat acestei duminici si...