Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani

Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani se numără printre cele patru şcoli europene, câştigătoare pentru a participa la  proiectul  internaţional SOUND IN THE SILENCE, ce se va desfăţura în Germania, în perioada 22 septembrie-1 octombrie 2017.

European Network Remembrance and Solidarity a organizat selecţia celor 49 de şcoli din 8 state europene, pentru cea de-a cincea ediţie a proiectului SOUND IN THE SILENCE unde au fost declarate câştigatoare doar:

-Hamburg, Germany: Irena Sendler Schule irena-sendler-schule.hamburg.de
-Warsaw, Poland: Klementyna Hoffmanowa Highschool: www.hoffmanowa.pl
-Budapest, Hungary: Fazekas Mihály Gimnázium www.fazekas.hu
-Botosani, Romania, Mihai Eminescu National College www.lme.ro

Scopul acestui proiectului interdisciplinar este de a familiariza elevii de liceu cu aspectele sensibile ale istoriei secolului XX.

Participanţii la proiect, sub îndrumarea artiştilor şi a educatorilor vor vizita locurile memoriei, în care vor face cunoştinţă cu teme din istoria totalitarismelor din Europa Centrală şi de Est şi vor vizita fostul lagăr de concentrare Ravensbruck din Germania. Spectacolul pregătit la încheierea proiectului va imbina diferite genuri de artă, modalităţi de exprimare a sentimentelor legate de vizitarea locurilor memoriei.

Delegaţia Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani va fi reprezentată de 7 elevi de liceu coordonaţi de prof. Loredana Ciobanu. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbatul care şi-a omorât fetiţa de 5 ani, arestat preventiv! Detalii cutremurătoare! FOTO

Duminică, 22 Octombrie 2017
9400

Botoşăneanul care a comis oribila faptă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost adus duminică la amiază la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru audieri. Nu...

Negoiță a luat o decizie importantă înaintea meciului cu FC Botoșani

Duminică, 22 Octombrie 2017
621

Patronului dinamovist i-a trecut supărarea după meciul câștigat cu Juventus București, scor 3-0, iar vineri le-a virat salariile fotbaliștilor lui Miriuță.Conform surselor GSP, Negoi...

CUMPLIT! Fetiță de 5 ani, înjunghiată mortal de propriul tată! FOTO

Duminică, 22 Octombrie 2017
19086

O copilă de 5 ani, din satul Vânători, comuna Gorbănești, județul Botoșani, și-a sfârșit zilele fiind ucisă de propriul părinte. S-a întâmplat în noaptea d...