Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani

Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani se numără printre cele patru şcoli europene, câştigătoare pentru a participa la  proiectul  internaţional SOUND IN THE SILENCE, ce se va desfăţura în Germania, în perioada 22 septembrie-1 octombrie 2017.

European Network Remembrance and Solidarity a organizat selecţia celor 49 de şcoli din 8 state europene, pentru cea de-a cincea ediţie a proiectului SOUND IN THE SILENCE unde au fost declarate câştigatoare doar:

-Hamburg, Germany: Irena Sendler Schule irena-sendler-schule.hamburg.de
-Warsaw, Poland: Klementyna Hoffmanowa Highschool: www.hoffmanowa.pl
-Budapest, Hungary: Fazekas Mihály Gimnázium www.fazekas.hu
-Botosani, Romania, Mihai Eminescu National College www.lme.ro

Scopul acestui proiectului interdisciplinar este de a familiariza elevii de liceu cu aspectele sensibile ale istoriei secolului XX.

Participanţii la proiect, sub îndrumarea artiştilor şi a educatorilor vor vizita locurile memoriei, în care vor face cunoştinţă cu teme din istoria totalitarismelor din Europa Centrală şi de Est şi vor vizita fostul lagăr de concentrare Ravensbruck din Germania. Spectacolul pregătit la încheierea proiectului va imbina diferite genuri de artă, modalităţi de exprimare a sentimentelor legate de vizitarea locurilor memoriei.

Delegaţia Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani va fi reprezentată de 7 elevi de liceu coordonaţi de prof. Loredana Ciobanu. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

El este Ion, eroul din Italia care a salvat viața unei femei căzută în râu. "Nu a mișcat nimeni un deget, făceau poze sau filmau!"

astăzi, 16:18
680

Ion Dinculeasa are 44 de ani, este originar din Turceni, județul Gorj și se află în Italia de 18 ani, iar în urmă cu câteva zile a devenit erou după ce a salvat viața unei femei de cetățeni...

Olguța Vasilescu a postat pe Facebook un clip care arată cum protestatari din Venezuela sunt doborâți cu tunurile de apă - VIDEO

astăzi, 15:31
280

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a distribuit, pe pagina personală de Facebook, un clip cu o intervenție violentă a forțelor de reprimare a manifestanților din Venezuela. Imagini...

Focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist. Au fost confiscate aproape 6.000 de pachete de țigări! FOTO

astăzi, 14:08
594

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, 119.200 ţigarete de c...