Un absolvent și-a dat în judecată universitatea, invocând eșecul profesional!

Absolventul afirmă că "metodele îngrozitor de proaste" și de "plictisitoare" de predare a unuia dintre cursuri l-au împiedicat să obțină o diplomă universitară cu calificativ maxim și să aibă apoi o carieră de succes.

Un absolvent și-a dat în judecată universitatea, invocând eșecul profesional!

   Foto: Profit.ro

Faiz Siddiqu, absolvent al Universității Oxford, a dat în judecată prestigioasa instituție de învățământ superior din Marea Britanie, de la care solicită daune de 1 milion de lire sterline (1,1 milioane de euro), deoarece consideră că "metodele îngrozitor de proaste" de predare a unui curs l-au împiedicat să aibă, după absolvire, o carieră de succes, informează The Guardian.

Absolventul, care a studiat istoria modernă la Brasenose College - una dintre instituțiile de învățământ superior din cadrul Universității Oxford -, a declarat în instanță că ar fi putut să aibă o carieră de succes în dreptul comercial internațional, dacă ar fi obținut  diplomă cu calificativ maxim (Class I - peste 70 de puncte din 100) în locul diplomei sale cu calificativ mediu (2:1, Class II Division I - 60-69 puncte din 100), pe care a obținut-o în urmă cu 16 ani, scrie Profit.ro, citand News.ro.

Dacă va câștiga acest proces, cazul lui Faiz Siddiqui ar putea să deschidă calea pentru mai multe procese similare inițiate de foști studenți, care vor avea posibilitatea de a invoca metode inadecvate de predare, o adaptare nepotrivită la programul universitar și decizii proaste.

Faiz Siddiqui, în vârstă de 38 de ani, care a lucrat ca avocat-consultant după absolvire, spune că viața și cariera lui au fost marcate de eșecul pe care l-a suferit încercând să obțină o diplomă cu calificativ maxim, în iunie 2000.

El mai spune că a obținut o notă slabă la un curs de Istorie a Indiei Imperiale în timpul studiilor sale universitare, din cauza "metodelor neglijente" de predare, iar acea notă i-a scăzut media generală de absolvire.

El a invocat din acest motiv pierderi financiare și solicită daune de 1 milion de lire sterline de la cancelarul, profesorii titulari și asistenții de la Universitatea Oxford, care încearcă respingerea cazului în instanță.

Potrivit unui articol publicat în Sunday Times, Faiz Siddiqui suferă de insomnie și depresie, pe care avocatul său, Roger Mallalieu, le pune pe seama eșecului de a obține o diplomă cu calificativ maxim.

Avocatul Mallalieu a declarat în instanță că media generală mai mică obținută de clientul lui "i-a negat acestuia șansa de a deveni un avocat strălucit în domeniul dreptului comercial internațional".

La rândul lor, avocații Universității Oxford spun că acest proces este "lipsit de fundament" și ar trebui să fie respins, prin prisma numărului mare de ani care au trecut după ce reclamantul a absolvit cursurile universitare.

Universitatea britanică a recunoscut totuși că a întâmpinat "dificultăți" în predarea modulului de Istorie a Indiei Imperiale în anul în care Siddiqui a absolvit, deoarece jumătate dintre profesorii specializați în Istoria Asiei se aflau în concediu de un an în acea perioadă.

Faiz Siddiqui spune că lecțiile standard pe care le-a primit de la profesorul de istorie David Washbrook au scăzut calitativ, ca urmare a presiunii "intolerabile" la care era supus profesorul britanic. În anul universitar 1999-2000, patru dintre cei șapte profesori din catedra de Istorie de la Oxford se aflau în concedii legale de un an.

"Este clar și de neconstat" faptul că managerii universității cunoșteau situația în avans, a spus avocatul lui Siddiqui. Același avocat a dezvăluit în instanță că din totalul celor 15 studenți care au urmat același curs și au susținut același examen, 13 au primit "cea mai mică notă sau egală cu cea mai mică dintre notele lor".

Un verdict în acest proces va fi pronunțat spre sfârșitul lunii decembrie. Avocații lui Faiz Siddiqui consideră că fostul absolvent este "unul dintre puținii studenți care au cu adevărat o bază reală pentru a iniția un proces împotriva universității Oxford în legătură cu această situație".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Teodor Meleșcanu: Suntem pregătiți să oferim asistență consulară femeii bănuite de spionaj în Rusia

astăzi, 15:32
155

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că nu a primit o comunicare oficială privind reţinerea femeii acuzate de spionaj în Rusia, precizând că, în cazul în care v...

Botoșăneanul care l-a dublat pe Jean-Claude Van Damme: "Eram cot la cot"

astăzi, 13:04
1989

Robert Tiberius Aparaschivei, originar din Botoșani, locuiește în Belgia de mai mulți ani și practică arte marțiale. Pentru că seamănă la mișcări cu celebrul actor, a primit sarcina d...

Dosar penal în cazul fiului ministrului Justiției. Teodor Toader, internat la Neurochirurgie!

astăzi, 12:34
925

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a relevat faptul că tânărul nu consumase alcool. Mașina de teren cu care circula, un Volkswagen Touareg, a fost distrusă în...