Uite bursa, nu e bursa!

S-a votat în parlament, s-a publicat în Monitorul Oficial! Cu toate acestea, bursele atât de așteptate de studenți pentru perioada vacanței de vară continuă să se lase așteptate. Motivul? Universitățile nu au primit fonduri suplimentare pentru a achita aceste burse.

Uite bursa, nu e bursa!

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost informată cu privire la publicarea în Monitorul Oficial nr. 523 din 06.07.2017 a Ordinului Ministrului Educației Naționale nr. 4104 din 21.06.2017 privind modificarea și completarea Anexei la Ordinul nr. 3392 din 27.02.2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență, care reglementează acest lucru, se arată pe 360.uaic.ro.

Conform acestui act normativ, începând chiar din acest an universitar, bursele studenților, indiferent de tipul acestora (sociale, de merit, de performanță), se vor acorda pe toată durata anului universitar (12 luni), inclusiv pe perioada vacanțelor (în același cuantum ca în timpul anului universitar).

"Cu toate acestea, în prezent, Universitatea își desfășoară activitatea în baza unui contract instituțional cu Ministerul Educației Naționale, care nu include acordarea burselor în perioada vacanțelor. De asemenea, Universitatea nu a primit încă fonduri suplimentare care să acopere diferența de bani necesară plății burselor corespunzătoare lunilor de vacanță. Așteptăm în continuare detalii despre modul în care va fi implementată această hotărâre, pentru a putea oferi studenților UAIC informații complete", este mesajul către studenți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...