Trei şcoli din judeţul Botoşani primesc titlul de "Şcoală Europeană"

Un număr de trei unităţi școlare din judeţul Botoșani vor primi titlul de „Şcoală Europeană”, în acest an, 2017, la cea de a XIV-a ediţie a concursului  naţional organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Trei şcoli din judeţul Botoşani primesc titlul de "Şcoală Europeană"

La nivel naţional, s-au înscris în competiţie 117 unităţi de învăţământ preuniversitar, din care doar 63 de unităţi de învăţământ preuniversitar au fost declarate câștigătoare.

În acest an, din judeţul Botoșani, vor primi titlul de „Şcoală Europeană” următoarele unităţi școlare:

  • Liceul “Regina Maria” Dorohoi
  • Şcoala Gimnazială Nr. 10 Botoşani
  • Colegiul Naţional "A.T. Laurian" Botoşani

Festivitatea de premiere va avea loc la Palatul Parlamentului, în data de 15 iunie 2017. Vor fi premiate atât școlile de la „Școala Europeană” cât și școlile „Erasmus30”. 

Competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Odată obţinut, certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. La cele 13 ediții de până acum au participat 1672 de unități de învățământ din toate județele țării  și 651 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

Ediția din 2017 are o încărcătură simbolică aparte. Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, 20 de ani de când unităţile de învățământ din România participă la aceste programe europene, 10 ani (1 ianuarie 2007) de când România a aderat la Uniunea Europeană și 60 de ani (25 martie 1957) de la semnarea Tratatului de la Roma prin care a fost instituită Comunitatea Economică Europeană (EEC).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
39

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
119

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1247

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....