Topul școlilor din Botoșani, la Evaluarea Națională, după procentul de promovabilitate!

Topul școlilor din Botoșani, la Evaluarea Națională, după procentul de promovabilitate!

Nu mai puțin de 17 unități de învățământ din județul Botoșani au înregistrat la Evaluarea Națională un procent de promovabilitate de 100%, unde toți elevii au obținut medii peste 5.00.

La polul opus însă sunt și școli, mai ales în mediul rural, unde rezultatele sunt slabe, cel mai mic procent de promovabilitate fiind de doar 10%. 

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar Județean, procent de 100% promovabilitate s-a obținut la Școala Gimnazială "Elena Rareș" Botoșani, Școala Gimnazială nr.17 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani, Școala Gimnazială "Grigore Antipa" Botoșani, Colegiul Național "M. Eminescu", Colegiul Național "A.T. Laurian", Liceul Teoretic "Dr. Mihai Ciucă" Săveni, Liceul Teoretic "Grigore Antipa" Botoșani, Școala Gimnazială Victoria Hlipiceni, Școala Gimnazială Cornestone, Școala Gimnazială nr. 1 Cătămărăști Deal, Școala Gimnazială "Gh. Coman" Brăiești, Școala Gimnazială nr. 1 Tudora, Școala Gimnazială nr. 1 Orășeni Deal, Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut.

De partea celalată, cele mai mici procente de promovabilitate s-au înregistrat la:

Școala Gimnazială "Tudor Vladimirescu" Avrămeni-20%
Școala Gimnazială nr 2 Suharău-20%
Școala Gimnazială nr. 1 Răchiți-20%
Școala Gimnazială "Sf. Nicolae" Botoșani-16,67%
Școala Gimnazială nr. 1 Dimăcheni- 10%

"Rezultatele sunt aproape identice cu cele de anul trecut. Ne menținem, dar bineînțeles că ne-am fi dorit rezultate mult mai bune. Unul dintre obiectivele Inspectoratului Școlar a fost acela de a menține aceste rezultate obținute anul trecut. Consider că sunt niște rezultate bune, având în vedere simulările care au fost date în primăvară și panica de după acele simulări, dar se dovedește mereu că elevii sunt mai puțin motivați la acele simulări, poate nici nivelul de pregătire nu este la standardele la care ar trebui, dar le consider rezultatele bune", a declarat Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

După etapa de contestații, procentul de promovabilitate la nivelul județului Botoșani este de 73,56%. La Limba și literatura română au promovat Evaluarea Națională 86,28% dintre candidați, iar la Matematică procentul este de 61,18%.

Luni se afișează ierahia mediilor, după care urmează etapa de admitere la liceu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4002

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2344

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
965

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...