Topul școlilor din Botoșani, la Evaluarea Națională, după procentul de promovabilitate!

Topul școlilor din Botoșani, la Evaluarea Națională, după procentul de promovabilitate!

Nu mai puțin de 17 unități de învățământ din județul Botoșani au înregistrat la Evaluarea Națională un procent de promovabilitate de 100%, unde toți elevii au obținut medii peste 5.00.

La polul opus însă sunt și școli, mai ales în mediul rural, unde rezultatele sunt slabe, cel mai mic procent de promovabilitate fiind de doar 10%. 

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar Județean, procent de 100% promovabilitate s-a obținut la Școala Gimnazială "Elena Rareș" Botoșani, Școala Gimnazială nr.17 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani, Școala Gimnazială "Grigore Antipa" Botoșani, Colegiul Național "M. Eminescu", Colegiul Național "A.T. Laurian", Liceul Teoretic "Dr. Mihai Ciucă" Săveni, Liceul Teoretic "Grigore Antipa" Botoșani, Școala Gimnazială Victoria Hlipiceni, Școala Gimnazială Cornestone, Școala Gimnazială nr. 1 Cătămărăști Deal, Școala Gimnazială "Gh. Coman" Brăiești, Școala Gimnazială nr. 1 Tudora, Școala Gimnazială nr. 1 Orășeni Deal, Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut.

De partea celalată, cele mai mici procente de promovabilitate s-au înregistrat la:

Școala Gimnazială "Tudor Vladimirescu" Avrămeni-20%
Școala Gimnazială nr 2 Suharău-20%
Școala Gimnazială nr. 1 Răchiți-20%
Școala Gimnazială "Sf. Nicolae" Botoșani-16,67%
Școala Gimnazială nr. 1 Dimăcheni- 10%

"Rezultatele sunt aproape identice cu cele de anul trecut. Ne menținem, dar bineînțeles că ne-am fi dorit rezultate mult mai bune. Unul dintre obiectivele Inspectoratului Școlar a fost acela de a menține aceste rezultate obținute anul trecut. Consider că sunt niște rezultate bune, având în vedere simulările care au fost date în primăvară și panica de după acele simulări, dar se dovedește mereu că elevii sunt mai puțin motivați la acele simulări, poate nici nivelul de pregătire nu este la standardele la care ar trebui, dar le consider rezultatele bune", a declarat Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

După etapa de contestații, procentul de promovabilitate la nivelul județului Botoșani este de 73,56%. La Limba și literatura română au promovat Evaluarea Națională 86,28% dintre candidați, iar la Matematică procentul este de 61,18%.

Luni se afișează ierahia mediilor, după care urmează etapa de admitere la liceu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se caută director în administrația publică botoșăneană: Salariul trece de 11.200 lei! VEZI oferta locurilor de muncă

astăzi, 10:49
175

451 de locuri de muncă vacante în județul Botoșani, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani făcând publice ofertele angajatorilor.Primăria Botoșani ...

Ziua Mondială a Poeziei, la Memorialul Ipotești

astăzi, 10:47
17

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu" vă invită pe 21 martie 2018, de Ziua Mondială a Poeziei, începând cu ora 15.00, la un dialog poe...

O nouă avertizare de la meteorologi: Vreme foarte rece, lapoviță și ninsoare în toată țara!

astăzi, 10:14
144

Meteorologii au emis, luni dimineata, o noua informare de precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, polei si vreme deosebit de rece in toata tara. Informarea meteo este valabila pana m...