Titularizare 2020: va fi cea mai crâncenă bătălie a notelor din ultimii ani

Titularizare 2020: va fi cea mai crâncenă bătălie a notelor din ultimii ani

Nu mai puțin de 558 de candidați s-au înscris la concursul național de Titularizare 2020 din acest an la Botoșani, candidați care vizează doar 40 posturi pe perioadă nedeterminată care au fost scoase la concurs. Listele cu numele candidaților înscriși în acest an la Titularizare au fost publicate vineri seară de Ministerul Educației pe site-ul Titularizare.edu.ro.

La nivel național sunt peste 29 de mii de candidați înscriși la Titularizare 2020 și doar 3.900 de posturi cu perioadă nedeterminată scoase la concurs, ceea ce înseamnă că va fi cea mai crâncenă bătălie a notelor din ultimii ani.

Dacă la nivel național sunt peste șapte candidați pe un loc, la Botoșani cifra se apropie de 14.

Potrivit listelor publicate de Ministerul Educației, acesta este al doilea cel mai mare număr de înscrieri la acest concurs de angajare în învățământ și/sau ocuparea posturilor vacante din ultimii 6 ani. Cel mai mare număr de candidați înscriși în ultimii ani a fost în 2018, când au fost peste 31 de mii.

Numărul posturilor scoase la concurs în sistemul de învățământ din România pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile, este de doar 3.948, unul dintre cele mai mici din ultimii ani, cu peste 1000 mai mic față de anul trecut, când au fost scoase la concurs 4.319 de posturi de acest fel.

Proba scrisă din cadrul acestui concurs (titularizare) va avea loc în data de 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
60

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
92

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
39

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...