TITULARIZARE 2010 - La Botosani nu ar trebui sa fie probleme cu absolventii USH, asigura Ada Macovei!

TITULARIZARE 2010 - La Botosani nu ar trebui sa fie probleme cu absolventii USH, asigura Ada Macovei!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Chiar daca la nivelul tarii sute de dosare ale absolventilor Universitatii Spiru Haret sunt refuzate la titularizare, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Botosani sustin ca dascalii nu ar trebui sa aiba motive de ingrijorare, atat timp cat diplomele le-au fost eliberate deja si poarta insemnele Ministerului Educatiei.

"Acum sunt in Bucuresti, pentru preluarea unor documente pentru titularizare, insa din punctul meu de vedere nu ar trebui sa fie probleme atata timp cat au acte eliberate de Ministerul Educatiei si care sunt valabile inca. Un act eliberat de Ministerul Educatiei poate fi retras tot de Ministerul Educatiei sau prin hotarare judecatoreasca sau prin niste forme legale, nu poate sa-l recunoasca sau nu Inspectoratul Scolar, dupa cum doreste. Deci, din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa aiba niciun fel de probleme", a precizat, luni, inspector general Ada Macovei.

Daca la nivelul ISJ conducerea a manifestat deschidere vizavi de acest subiect, nu la fel de usor se primesc informatiile la Centrul Teritorial al Universitatii Spiru Haret Botosani, unde in cursul diminetii de luni nu se putea obtine nicio lamurire referitoare la situatia de la Centrul Teritorial botosanean, mai mult, de la secretariatul institutiei fiind anuntati ca singurul in masura sa ofere aceste date este directorul Centrului, al carui numar de telefon este, insa, "particular si confidential".

La numai cateva ore, directorul Centrului Teritorial Botosani, Rodica Egner, a precizat doar ca, deocamdata, nu s-au inregistrat plangeri pe plan local, si ca toate actele necesare au fost eliberate studentilor.

Absolventii de la Spiru Haret nu s-au putut inscrie la examenul de titularizare
 
In tara, dosarele de inscriere la titularizare a sute de absolventi ai USH au fost respinse, comisia de verificare a dosarelor constatand ca specializările absolvite de acestia nu figureaza ca fiind acreditate in hotărârile de guvern ce stabilesc cadrul legal de desfasurare a învatamantului superior.

Candidatii la titularizare, recunoscuti dupa coduri de bare

Examenul de titularizare are loc pe data de 14 iulie, masurile luate de minister in acest an fiind diferite de anii trecuti, motivate de nevoia de o mai mare securizare a intregului concurs de titularizare, precum si pentru asigurarea unei mai mari transparente si evitarii posibilelor fraude in timpul examenului sau a evaluarii.

"Au fost desemnate cateva centre de evaluare, deocamdata nu sunt comunicate ISJ, centrele sunt constituite la nivel national, urmand ca in fiecare judet sa se sustina examenul in data de 14 iulie, lucrarile urmand a fi preluate din scoli, sigilate si transmise spre centrele care ne vor fi comunicate in cursul zilei de 14 iulie. Lucrarile vor fi trimise prin delegati ai ISJ insotiti de jandarmi, acestea vor fi sigilate purtand un autocolant de bare care va fi asociat fiecarui candidat, cod de bare care va fi emis de Ministerul Educatiei", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

www.Edu.Botosani.Ro

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
484

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
65

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
84

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...