TIPRIGAN: "Domnul Carmocanu a fost incomod la Inspectorat si au incercat sa scape de el!"

TIPRIGAN: "Domnul Carmocanu a fost incomod la Inspectorat si au incercat sa scape de el!"

 MARIA TIPRIGAN  

Liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan, sustine ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a comis un abuz atunci cand l-a demis pe inspectorul general adjunct Gheorghe Carmocanu inainte de finalizarea anchetei si ca cea care trebuie sa plateasca pentru incidentul de la examenul de titularizare de saptamana trecuta este comisia de supraveghere.
Totodata, Maria Tiprigan spune ca este regretabil ceea ce s-a intamplat, intrucat Gheorghe Carmocanu nu trebuie sa fie responsabil pentru faptele sotie sale.

"Eu am aflat din presa. Am aflat ca s-a produs un eveniment neasteptat, pentru mine a fost o surpriza neplacuta, daca o pot numi surpriza. Am aflat cum ca doamna Carmocanu care se afla in concurs s-ar fi intors dupa ce a predat lucrarea in sala de examen. Eu consider ca principalul vinovat este cel care se afla atunci in comisie si nu trebuia sa o primeasca. Putea sa fie sotia presedintelui statului si nu trebuia primita inapoi. Vina o poarta onorata comisie ca a primit-o. Aceasta comisie a fost instruita pentru a participa la acest examen de titularizare, nu se desfasoara niciun examen fara ca supraveghetorii sa fie instruiti", a precizat liderul LSI.

Mai mult, liderul SIP precizeaza ca lucrarea Gianinei Carmocanu nu trebuia anulata atata timp cat candidata nu a fost prinsa fraudand examenul de titularizare.

"Consider ca nu trebuia anulata lucrarea, daca doamna nu a fost prinsa copiind, cand a intrat acolo sa-si citeasca lucrarea, lucru care trebuia interzis de la bun inceput, observatorul nostru sindical trimis in persoana persoanei Suster Loredana mi-a explicat ca doamna avea lucrarea barata, ca doar s-a uitat pe lucrare, necompletand nimic, nu a avut niciun pix in mana, deci nu a completat, nu a modificat cu nimic. Nu rezulta din spusele nimanui ca doamna Carmocanu ar fi adaugat vreo vocala sau vreo consoana, deci trebuia corectata", a declarat Maria Tiprigan.

Maria Tiprigan si-a exprimat dezamagirea si in privinta faptului ca presedintele comisiei de la examenul de titularizare, Ioan Onofrei, nu a fost anuntat decat dupa 3 ore de incidentul petrecut.

"Am aflat de la doamna Suster ca nici nu a fost anuntat presedintele comisiei, care era domnul  profesor Onofrei. Am discutat si cu dumnealui si a spus ca nu a fost anuntat de acest eveniment, decat abia dupa 3 ore. Nu vad de ce a fost anuntat inspectorul general sa vina sa faca treaba asta cand presedintele de comisie trebuia sa stie primul", a adaugat Tiprigan.

Liderul SIP il acuza pe ministrul Educatiei ca a mintit in legatura cu Gheorghe Carmocanu si ca trebuia sa astepte rezultatul anchetei pentru a-l demite pe inspectorul general adjunct. Mai mult, spune Maria Tiprigan, Carmocanu era incomod la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani.

"Eu cred ca domnul ministru a mintit cand a spus asa ceva, chiar daca a fost la ministru probabil a incercat sa explice ce s-a intamplat pentru ca era vorba de sotia lui si de functia lui. Consider ca s-a dus sa ii explice adevarul. Consider ca a facut abuz ca l-a demis, trebuia sa stepte rezultatul anchetei. Fara sa se faca o ancheta, cum putea ministrul sa spuna ca s-a fraudat de catre doamna Carmocanu examenul? Domnul Carmocanu are demnitate, dar probabil ca a fost incomod la Inspectorat si au incercat sa scape de el. Inspectoratul are foarte mult de pierdut. Domnul Carmocanu era un om capabil, iar ca inspector general era iubit de oameni si de cadrele didactice", a conchis Tiprigan.


 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
3

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
156

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
109

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...