Timpuri grele pentru profesorii botosaneni!

Timpuri grele pentru profesorii botosaneni!

Cadrele didactice botosanene in prezent nu primesc nici decontarea navetei, nici plata integrala a elor 100 de euro pentru achizitionarea materialelor didactice.

Zeci de profesori din judetul Botosani fac naveta la scolile unde predau, din banii proprii, fara a le fi decontate biletele de transport de catre primarii. Conform celor spuse de presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant, nu s-a decontat naveta profesorilor in urmatoarele comune: Rachiti, Vorona, Mihai Eminescu, Cosula, Stauceni, Roma, Vlasinesti, Trusesti si Prajeni.

“Pentru localitatile Rachiti, Vorona, Mihai Eminescu, Cosula, Stauceni si Roma avem deja procese castigate, avem hotarari judecatoresti in care instanta obliga primariile sa deconteze naveta profesorilor. Sunt restante de decontat inca de la inceputul anului trecut, cum este la Vorona, dar sunt si primarii care nu au decontat doar pe 2010, cum este la Trusesti", a spus Liviu Axinte, liderul LSI.

O alta problema a cadrelor didactice o reprezinta si plata diferentei din contravaloarea in lei a sutei de euro, pentru achizitionarea materialelor didactice pe parcursului unui an de zile.

 “Avem primele procese pe rol pentru plata diferentei de bani la suta de euro pentru materiale didactice. Solicitam instantei sa se respecte legea si sa acorde cadrelor didactice diferenta dintre cei 150 lei care au fost platiti in luna decembrie 2009 si contravaloarea in lei a o suta de euro, asa cum spune legea. Nu am vazut din partea Ministerului Educatiei nicio propunere adresata celor din invatamant, cand va fi platita aceasta diferenta. In cursul anului 2010 va fi suma de 100 euro plus diferenta de aproape 60 euro din 2009", a adaugat Liviu Axinte.

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
13

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
77

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
112

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...