Sute de elevi botoşăneni nu vor susţine Evaluarea Naţională

Sute de elevi botoşăneni nu vor susţine Evaluarea Naţională

Absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Botoşani vor susţine săptămâna viitoare Evaluarea Naţională. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, la începutul anului şcolar erau înscrişi în sistem 4.717 elevi, dar au absolvit 4.063.

465 de elevi de clasa a VIII-a au rămas corigenţi, 105 sunt cu situaţia şcolară neîncheiată sau în alte situaţii, iar 84 sunt repetenţi.

“Numărul de absolvenţi înscrişi la Evaluarea Naíonală este de 3.709. Nu s-au înscris la acest examen 354 de elevi. Nu ştim motivul pentru care nu s-au înscris la Evaluarea Naţională. Probabil au intrat la şcoli profesionale, pentru că învăţământul este ogligatoriu până în clasa a X-a, inclusiv”, a precizat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

 Elevii vor da prima probă a Evaluării Naţionale, cea la limba şi literatura română, pe19 iunie. Miercuri, 21 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor da pe 22 iunie proba la limba maternă.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
369

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
427

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
852

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...