Studentii primesc bursa si in perioada vacantei de vara, a decis Parlamentul

Studentii primesc bursa si in perioada vacantei de vara, a decis Parlamentul

Deputatii au votat marti proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei care prevede majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de baza aflate in plata pentru mai multe categorii de personal.

In cadrul sedintei de plen a fost adoptat si un amendament al PNL potrivit caruia studentii primesc bursa si in perioada vacantei de vara, in cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse si protectia sociala a acestora.

Au fost 232 voturi "pentru", 21 voturi "impotriva" si o abtinere.

Plenul a respins insa amendamentul care prevedea ca gratuitatea pe transportul feroviar sa se acorde studentilor indiferent de varsta.

Camera Deputatilor este for decizional in aceasta speta.

De majorarea cu 20% a salariilor beneficiaza personalul oficiilor teritoriale pentru intreprinderile mici si mijlocii si cooperatie, personalul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si al agentiilor judetene pentru protectia mediului si garzilor nationale de mediu.

De aceasta masura de majorare a veniturilor mai este vizat si personalul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cel al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si al comisariatelor regionale si judetene pentru protectia consumatorului.

Potrivit propunerii legislative, personalul militar, politistii, functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, medicii militari din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, indiferent de functia pe care sunt incadrati, pot opta in locul soldei de functie sau salariului de functie, gradatiilor si soldei salariului de comanda dupa caz, pentru salariu de baza stabilit pentru o functie echivalenta potrivit prevederilor din familia ocupationala "Sanatate", la care se adauga solda de grad, salariul gradului profesional detinut.

Ajutorul la trecerea in rezerva sau in retragere ori la incetarea raporturilor de serviciu, pensia si alte drepturi specifice care se acorda potrivit legii personalului mentionat se stabilesc in raport cu soldele, salariile lunare brute cuvenite in calitate de personal militar, politist, functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor corespunzatoare functiilor incadrate potrivit legii. Ziare.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...