Sprijin cerut de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Ministrului Tineretului şi Sportului, pentru construcţia unei noi săli de sport

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au profitat de prezenţa Ministrului Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, la Botoşani pentru a-i aduce la cunoştinţă o serie de probleme cu care se confruntă, dar şi pentru a cere sprijinul pentru realizarea de investiţii care să ajute sportivii care provin din mediul şcolar.

Sprijin cerut de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Ministrului Tineretului şi Sportului, pentru construcţia unei noi săli de sport

Ionuţ Anisie, inspector şcolar de educaţie fizică şi sport, i-a transmis oficialului guvernamental că una dintre principalele probleme existente la nivelul judeţului este cea legată de starea sălilor de sport din cadrul unităţilor şcolare, o bună parte dintre acestea având nevoie de reparaţii.

Toţi copiii care practică sport au trecut pe la şcoală şi primii paşi în practicarea sportului l-au făcut la şcoală, unde profesorii antrenori i-au selecţionat şi într-un final au ajuns să ne reprezinte pe noi, românii. Vreau să vă rog să ne sprijiniţi pe toţi cei care suntem aproape de lumea sportului în judeţul Botoşani în ceea ce priveşte în primul rând repararea sălilor de sport pe care noi le avem şi sunt din păcate într-o stare nu tocmai propice pentru practicarea sportului şi am exemple de la colegii naţionale, de la şcoli gimnaziale”, a precizat Ionuţ Anisie.

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean a mai cerut sprijin şi pentru construirea unei noi săli de sport, la Botoşani, pentru Clubul Sportiv Şcolar.

“Vreau să vă rog să ne sprijiniţi în ceea ce priveşte construcţia unei săli de sport pentru Clubul Sportiv Şcolar, instituţie în care se practică sportul de performanţă şi care la ora actuală nu are o sală de sport.  În al treilea rând, vreau să vă rog să ne sprijiniţi ca în mediul rural, acolo de unde provin cei mai mulţi dintre practicanţii sportului să obţinem finanţări pentru amenajarea bazelor sportive pentru ca elevii să fie cât mai aproape de aceste baze în mediul lor natural, aproape de părinţi şi nu în ultimul rând vreau să ne sprijiniţi în demersul nostru de a putea asigura copiilor capabili de performanţă din mediul şcolar în instituţiile noastre de profil acele condiţii de a-i putea susţine cu cazare şi masă, sprijind astfel performanţa, să fie susţinuţi cât mai mult pentru ca într-un final sportivii de calitate din judeţul Botoşani să poată să ne reprezinte la Jocurile Olimpice”, a mai specificat inspectorul şcolar.

În utimul an, peste 2.000 de elevi din judeţul Botoşani au fost implicaţi în competiţii sportive la toate nivelele, unii ajungând la etapele naţionale.

“Avem nevoie de sprijin mult mai consistent pentru ca bazele sportive să poată fi folosite în regim gratuit, să avem un sprijin ca cei care venim din sportul şcolar să putem avea acces şi să le putem folosi”, a conchis Anisie.

Ministrul Marius Dunca a luat la cunoştinţă solicitările şi a spus că prioritatea sa este să sprijine şi să ajute cât mai multe sportivii care sunt ambasadorii întregii ţări. 

 

Spune-ne opinia ta