Şi laurienii au marcat Ziua Mediului - FOTO

Şi laurienii au marcat Ziua Mediului - FOTO
Catedra de geografie a Colegiului Naţional "A.T.Laurian" a ţinut să profite de sărbătoarea mediului înconjurător pentru a discuta cu botoşănenii şi a le reaminti că Mama Natură are nevoie de protecţia noastră. Laurienii au realizat câteva zeci de pliante pe care le-au înmânat trecătorilor din jurul colegiului botoşănean, mesajele încadrându-se într-o campanie de educare pentru protejarea biodiversităţii. 
 
„Fiecare tonă de hârtie reciclată salvează 17 copaci”, „Pentru a obține o tonă de hârtie de ziar sunt tăiaţi o tonă de copaci”, „Din 100 de tone de hârtie colectate se pot replanta 30 de ha. de pădure”, „Pentru a obține o tonă de hârtie de imprimată sunt necesari 100 de copaci”, „Transmite un mediu cât mai sănătos și generațiilor viitoare”, „LASĂ-TE  EDUCAT ŞI EDUCĂ ŞI TU LA R NDUL TĂU!”, „IMPLICĂ- TE!”, „PROTEJĂM NATURA PENTRU VIAŢĂ!” sunt câteva dintre acestea. 

„Uneori botoşănenii cu care stau de vorbă copiii pe stradă în diverse campanii sunt destul de reticenţi. Nu sunt obişnuiţi să fie abordaţi pentru a li se transmite un mesaj inocent, dar foarte important, în acelaşi timp. De această dată, însă, oamenii chiar au înţeles şi au fost încântaţi că au fost, pentru un foarte scurt timp, parteneri într-o astfel de campanie. Iar dacă îndemnurile elevilor ajung măcar parţial la persoane ce vor ţine cont de acestea, este extraordinar”,  a declarat Carmen Burlacu, profesorul coordonator al campaniei. 

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie şi a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei "Ecologia Umană" de la Stockholm. (comunicat de presa)




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
4

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
144

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
74

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...