Sesiune de informare a elevilor botoșăneni pe tema prevenirii traficului de persoane - FOTO

Sesiune de informare a elevilor botoșăneni pe tema prevenirii traficului de persoane - FOTO
La data de 23 mai 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu reprezentanţi ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Suceava au desfăşurat o serie de activități alături de elevii Colegiului Naţional "A.T. Laurian" și de cei ai Școlii Gimnaziale "Stefan cel Mare" Botoșani.
  
Activitățile se subscriu Campaniei Informează-te pentru a fi protejat!, campanie ce își propune prevenirea situațiilor de risc în ceea ce privește traficul de minori.

Participanții au vizionat filmul documentar Distruge zidul indiferenței, material video realizat de ANITP, care aduce în atenție problematica traficului de persoane în scopul exploatării sexuale. În acest sens tinerii au primit recomandări referitoare la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online. 

Activitatea derulată reprezintă o acțiune comună a celor două instituții componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive, ce își desfășoară activitatea în baza Ordinului MAI nr.119/2017. (Comunicat de presa)

 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
477

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
202

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
153

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...