Semnături strânse pentru declanşarea grevei generale în învăţământ
BOTOSANI

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani au finalizat acţiunea de strângere de semnături în rândul angajaţilor din sistemul de învăţământ, în vederea declanşării grevei generale.

Semnături strânse pentru declanşarea grevei generale în învăţământ

Potrivit lui Liviu Axinte, preşedintele LSI Botoşani, 1.450 de sindicalişti de la nivelul judeţului Botoşani au semnat că sunt de acord cu această formă de protest. Numărul acestora este totuşi scăzut.

“Noi am transmis situaţia la Federaţie şi aşteptăm să vedem ce decizie se va lua la nivel naţional. La Botoşani, cam 35-36% au spus că sunt de acord cu greva generală”, a precizat Liviu Axinte.

Una dintre principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor din educație este neacordarea majorării salariale de 20%, începând cu data de 1 iulie.

Aceștia reclamă, de asemenea, inexistenţa, în legea bugetului de stat pentru anul 2017, a sumelor necesare plăţii sentinţelor judecătoreşti, inclusiv a celor care privesc dobânzile penalizatoare, și cer totodată poziţionarea salariaţilor din familia ocupaţională „învăţământ” în grila de salarizare cuvenită.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, sustine ca profesorii sunt nemultumiti de grila de salarizare intrucat profesorii, salariati cu studii superioare, ar urma in cativa ani sa aiba venituri mai mici decat salariatii cu studii medii, daca s-ar respecta actuala grila de salarizare. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

astăzi, 12:41
712

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Cons...

Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

astăzi, 11:59
514

Într-o tăcere totală s-a încheiat şedinţa de la Consiliul Judeţean, care s-a dorit a fi o dezbatere cu primarii pe marginea sumelor pe care le vor primi pentru drumuri şi pentru part...

Drumurile județene pe care se va interveni cu prioritate, în acest an

astăzi, 11:10
1597

Din cei 13 milioane de lei primiți de județul Botoșani pentru drumuri, 10 milioane vor fi repartizați Direcției Județene de Drumuri și Poduri, iar 3 milioane vor merge către unitățile admini...