Semnături strânse pentru declanşarea grevei generale în învăţământ
BOTOSANI

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani au finalizat acţiunea de strângere de semnături în rândul angajaţilor din sistemul de învăţământ, în vederea declanşării grevei generale.

Semnături strânse pentru declanşarea grevei generale în învăţământ

Potrivit lui Liviu Axinte, preşedintele LSI Botoşani, 1.450 de sindicalişti de la nivelul judeţului Botoşani au semnat că sunt de acord cu această formă de protest. Numărul acestora este totuşi scăzut.

“Noi am transmis situaţia la Federaţie şi aşteptăm să vedem ce decizie se va lua la nivel naţional. La Botoşani, cam 35-36% au spus că sunt de acord cu greva generală”, a precizat Liviu Axinte.

Una dintre principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor din educație este neacordarea majorării salariale de 20%, începând cu data de 1 iulie.

Aceștia reclamă, de asemenea, inexistenţa, în legea bugetului de stat pentru anul 2017, a sumelor necesare plăţii sentinţelor judecătoreşti, inclusiv a celor care privesc dobânzile penalizatoare, și cer totodată poziţionarea salariaţilor din familia ocupaţională „învăţământ” în grila de salarizare cuvenită.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, sustine ca profesorii sunt nemultumiti de grila de salarizare intrucat profesorii, salariati cu studii superioare, ar urma in cativa ani sa aiba venituri mai mici decat salariatii cu studii medii, daca s-ar respecta actuala grila de salarizare. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Disperarea sinistraților de pe strada Primăverii: "Unde să mergem să dormim? Pe stradă, în parc?". Oameni rămași fără serviciu!

astăzi, 16:00
561

Și, pe lângă durerea pe care o simt în suflet, oamenii au în continuare multe întrebări. Unde vor locui, cât va dura până când viețile lor vor reintra pe...

Blocul de pe Primăverii, afectat de explozie, prezintă "risc ridicat de PRĂBUȘIRE"! Recomandarea autorităților pentru locatari!

astăzi, 15:28
417

Prefectul Dan Șlincu a dat citire raportului de expertiză întocmit de prof. Dorel Plătică și care susține negru pe alb că blocul nu mai poate fi locuit până când nu se fac lu...

Străzi și investiții în școli din municipiul Botoșani, tăiate de la finanțare de Ministerul Dezvoltării! Teatrul Mihai Eminescu, din nou fără finanțare

astăzi, 13:51
339

Prin respectiva adresă, autoritățile locale au fost înștiințate că nu există resurse financiare suficiente pentru finanțarea investițiilor promovate prin PNDL, fiind vorba în prin...