Semnături strânse pentru declanşarea grevei generale în învăţământ
BOTOSANI

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani au finalizat acţiunea de strângere de semnături în rândul angajaţilor din sistemul de învăţământ, în vederea declanşării grevei generale.

Semnături strânse pentru declanşarea grevei generale în învăţământ

Potrivit lui Liviu Axinte, preşedintele LSI Botoşani, 1.450 de sindicalişti de la nivelul judeţului Botoşani au semnat că sunt de acord cu această formă de protest. Numărul acestora este totuşi scăzut.

“Noi am transmis situaţia la Federaţie şi aşteptăm să vedem ce decizie se va lua la nivel naţional. La Botoşani, cam 35-36% au spus că sunt de acord cu greva generală”, a precizat Liviu Axinte.

Una dintre principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor din educație este neacordarea majorării salariale de 20%, începând cu data de 1 iulie.

Aceștia reclamă, de asemenea, inexistenţa, în legea bugetului de stat pentru anul 2017, a sumelor necesare plăţii sentinţelor judecătoreşti, inclusiv a celor care privesc dobânzile penalizatoare, și cer totodată poziţionarea salariaţilor din familia ocupaţională „învăţământ” în grila de salarizare cuvenită.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, sustine ca profesorii sunt nemultumiti de grila de salarizare intrucat profesorii, salariati cu studii superioare, ar urma in cativa ani sa aiba venituri mai mici decat salariatii cu studii medii, daca s-ar respecta actuala grila de salarizare. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
662

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1609

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6813

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...