Școli închise în mai multe județe din țară. Care este situația la Botoșani!

Școli închise în mai multe județe din țară. Care este situația la Botoșani!

Mai multe avertizari de ger, ninsori abundente și vânt puternic sunt valabile în aceste zile în toată țara, județul Botoșani aflându-se sub avertizare de Cod Portocaliu de ger până pe 1 martie, la ora 10.00. Autoritățile din mai multe județe din țară au decis să închidă școlile în zilele de luni, marți și miercuri.

La Botoșani, situația nu pare a fi atât de gravă. Cel puțin asta reiese din precizările transmise de reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean. Potrivit prof. Ciprian Manolache, se învață în toate școlile din județ și se ține legătura continuu cu directorii unităților de învățământ.

 

"Se învață în toate școlile din județ. Se discută zilnic cu directorii unităților școlare, pentru a ne semnala eventualele disfunctionalități. Li s- solicitat acestora să țină permanent legătura cu primarii și să informeze de urgență IȘJ asupra eventualelor nereguli cauzate de starea vremii. Deocamdată nu întâmpinăm probleme datorate gerului. Activitățile didactice se desfășoară în deplină normalitate", a precizat Ciprian Manolache, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. 

Amintim că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod portocaliu de ger. Meteorologii avertizează că se vor înregistra şi minus 22 de grade Celsius. Atenţionarea cod portocaliu de ger intră în vigoare luni, 26 februarie, la ora 03.00 şi expiră pe 1 martie, la ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, valul de frig va cuprinde treptat toată ţara şi va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger dimineaţa şi noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi şi în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de rece. Din seara zilei de sâmbătă şi până duminică noapte, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului şi Dobrogea vor fi ninsori temporare, care în sud-vest vor deveni moderate cantitativ.

Vântul va avea intensificări în medie cu 45-50 km/h în majoritatea zonelor, iar în partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55-65 km/h.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
71

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
82

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...