Școala Hănești a scos volumul "Comunicarea școală-familie"

Școala Hănești a scos volumul "Comunicarea școală-familie"
Consecventă demersului său de a-şi propune anual o temă de cercetare, Școala Hăneşti a editat volumul "Comunicarea şcoală-familie", care reprezintă rezultatele cercetărilor din anul şcolar 2016-2017.

Volumul se alătură celorlalte şase volume editate în anii anteriori. Alături de profesorul Lucian Manole, care în calitate de director este şi coordonatorul colectivului, semnează profesorii: Otiliea Sandu, Mihaela Manole, Diana Hriţac, Artemiza Damian, Valentina Dumitriu şi  Dorin Mandache.

Cităm din argumentul semnat de prof. Lucian Manole: "În şcolile din comuna Hăneşti se impune, din ce în ce mai mult, perfecţionarea relaţiei şcoală-familie. Unele întâmplări recente, dar şi faptul că educaţia părinţilor nu a fost integrată sistemului naţional de educaţie, impun măsuri în care pionul principal în relaţia cu părinţii să fie educatorul. Pe lângă tact şi interes în realizarea acestui deziderat, cadrul didactic trebuie să aibă şi o pregătire corespunzătoare, să aibă informaţiile necesare, astfel încât atitudinea lui să fie eficientă”.

Cititorul interesat găseşte următoarele titluri: „Definiţii ale comunicării”, „Autoscopia ca tehnică de evaluare”, „Elevi cu părinţi plecaţi în străinătate (studiu de caz: comuna Hăneşti)”, „Dor de mama (studiu de caz: satul Borolea)”, „Teorii ale comunicării”, „Cum să-i învăţăm pe copii să ierte”, „Regimul de muncă şi odihnă al copilului", cărora se adaugă exemple de bună practică şi o serie de puncte de vedere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
8

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
22

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
48

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...