Școala de Vară „Sunt și eu ca voi”, organizată în județ, s-a închis

Școala de Vară „Sunt și eu ca voi”, organizată în județ, s-a închis

Școala de Vară  “Sunt şi eu ca voi”- cofinanţată Consiliul Județean Botoșani, prin Programul anual privind finanţările nerambursabile acordate din fondurile bugetului Judeţului Botoşani pe anul 2019, a ajuns la final.

Închiderea proiectului a fost marcată prin organizarea unei conferinţe, ce a avut loc miercuri, 25 septembrie a.c., între orele 10:00-12:00. Au fost prezenți părinţi, specialişti în domeniu, voluntarii asociaţiei, reprezentanţi ai ONG-urilor de profil, reprezentanţi ai instituţiilor care sprijină şi intră in contact cu copii cu CES, reprezentanţi ai instituţiilor de învaţămant participante în cadrul proiectului.

Conform echipei de implementare a proiectului, scopul conferinţei de închidere a fost acela de a promova şi de a pune în valoare rezultatele obţinute pe parcursul implementarii proiectului, respectiv între 15 iulie și 30 septembrie, perioadă în care s-a respectat cu stricteţe graficul de activitaţi, anexa la contractul de finanţare.

S-au îndeplinit toate obiectivele menţionate în proiect, obținându-se următoarele rezultate: 200 de elevi informați, au beneficiat de o creștere a capacității de învățare non formală, informală și incluzivă; 15 copii cu CES  și familiile acestora au beneficiat de îmbunătățirea procesului de integrare școlară, dar și în comunitate, au beneficiat de creșterii gradului de comunicare, de relaționare, de independență, de înțelegere.; 10 cadre didactice au dezvoltat competențe pentru lucrul cu copiii cu CES; 10 voluntari selectați din rândul elevilor au participat la activitățile asociației; 1 conferință cu cadre didactice, părinți, repezentanți ai instituțiilor abilitate în domeniu, specialiști, alte persoane interesate; 3 unități școlare au colaborat la îndeplinirea obiectivelor proiectului.

Asociația “Suflete Albastre”, cu sediu în comuna Sulița, funcționează cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani și este coordonată de Rodica Parfenov și Ștefania Adumitroaie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
68

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
75

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...