Schimbarea transformă planeta, spun elevii Școlii Gimnaziale Albești - FOTO

Schimbarea transformă planeta, spun elevii Școlii Gimnaziale Albești - FOTO
În perioada 19 – 23 noiembrie 2018 la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești s-a derulat proiectul "Schimbarea transformă planeta", în cadrul Săptămânii Educației Globale.
 
Istoria omenirii este marcată de numeroase schimbări de perspectivă  ce au avut loc la nivel de societate și care au dus la transformări radicale.

"Dacă ne dorim o lume mai bună trebuie să facem ceva pentru a fi așa. Visul poate deveni realitate dacă există destulă determinare, iar progresul este imposibil fără schimbare. Să învățăm copiii despre lume și despre cum o pot schimba ei!", spun organizatorii.

Prin activitățile "Aripi pentru zborul semenilor”, "Un zâmbet și-o floare pentru schimbare”, "Lumea de azi - lumea de mâine”, "Noi și lumea lui Ștefan cel Mare“, "Încotro, planeta albastră ?” am încercat să educăm copiii în spiritul atitudinii față de problemele globale, prin promovarea principiilor educației pentru schimbare, a toleranței, prieteniei, a unui stil de viață sănătos, a valorilor culturale, a ideii de voluntariat, a respectului față de mediu.
 
Elevii claselor a II-a și pregătitoare, coordonați de doamna învățătoarea Balan Nusa, au înțeles că un vis poate deveni realitate dacă există destulă determinare și că, schimbându-se ei, pot schimba la rândul lor, vieți. Astfel, împreună cu părinții, au făcut tot posibilul să ajungă la spectacolul caritabil "Împreună pentru Nicoleta" de la Casa Tineretului Botoșani. Au lucrat de zor  și ei și părinții realizând diferite produse, le-au vândut obținând astfel bani pentru bilete și ajutor pentru Nicoleta. Mrejele altruismului i-au învăluit  pe micii școlarei, turnând asupra suferinței semenilor, balsamul tămăduitor.
 
"Privind spre copiii noștri, nu vom obosi niciodată să rămânem optimiști și să credem că putem să aducem schimbări benefice lumii în care trăim, începând cu noi înșine. Lumea suntem noi!", a transmis prof. Mihaela Chitic, directorul unității școlare.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1256

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
339

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
325

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...