Salarii contestate de sute de profesori botoșăneni în instanță!

Demersul sindicaliștilor din educația botoșăneană început în luna februarie a acestui an, când s-a solicitat recalcularea salariilor din sistem, a ajuns în instanță.

 

Salarii contestate de sute de profesori botoșăneni în instanță!

Deciziile de salarizare emise în unitățile de învățământ botoșănene pentru luna ianuarie, când s-a aplicat o majorare de 15%, au fost contestate la acea vreme de angajații din sistem atât la primării, cât și la Inspectoratul Școlar Județean. Marea nemulțumire a salariaților din sistemul de învățământ este că majorarea s-a calculat la salariul de bază, fără a se ține cont de sporuri, calculându-se la un salariu vechi.

Cum nu s-au schimbat nimic iar calculul este în continuare același, a fost deschisă o acțiune în instanță și se așteaptă primul termen de judecată. 

"Noi am solicitat calcularea elementelor de salarizare, în afara salariului de bază, prin raportare la salariul în plată actual și nu la cel din decembrie 2016. Prin modificarea de salarizare inclusă în plată prin programul gestionat de Minister, EduSal, toate celelalte elemente, dirigenția, plata cu ora, gradația de merit, ceea ce mai au colegii ca și componentă salarială se calculează la salariul vechi. Așteptăm fixarea primului termen. Până acum a fost sănătatea cu calculul salariului raportat la un salariu vechi și acum prin măsura aceasta ne-au băgat pe noi, cei din învățământ. S-a promis de la Minister că va fi rezolvată, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru", a precizat Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

Dacă s-ar calcula salariile așa cum cer sindicaliștii, cadrele didactice ar trebui să ia în plus la leafă și peste 100 de lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
662

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1609

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6813

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...