Salarii contestate de sute de profesori botoșăneni în instanță!

Demersul sindicaliștilor din educația botoșăneană început în luna februarie a acestui an, când s-a solicitat recalcularea salariilor din sistem, a ajuns în instanță.

 

Salarii contestate de sute de profesori botoșăneni în instanță!

Deciziile de salarizare emise în unitățile de învățământ botoșănene pentru luna ianuarie, când s-a aplicat o majorare de 15%, au fost contestate la acea vreme de angajații din sistem atât la primării, cât și la Inspectoratul Școlar Județean. Marea nemulțumire a salariaților din sistemul de învățământ este că majorarea s-a calculat la salariul de bază, fără a se ține cont de sporuri, calculându-se la un salariu vechi.

Cum nu s-au schimbat nimic iar calculul este în continuare același, a fost deschisă o acțiune în instanță și se așteaptă primul termen de judecată. 

"Noi am solicitat calcularea elementelor de salarizare, în afara salariului de bază, prin raportare la salariul în plată actual și nu la cel din decembrie 2016. Prin modificarea de salarizare inclusă în plată prin programul gestionat de Minister, EduSal, toate celelalte elemente, dirigenția, plata cu ora, gradația de merit, ceea ce mai au colegii ca și componentă salarială se calculează la salariul vechi. Așteptăm fixarea primului termen. Până acum a fost sănătatea cu calculul salariului raportat la un salariu vechi și acum prin măsura aceasta ne-au băgat pe noi, cei din învățământ. S-a promis de la Minister că va fi rezolvată, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru", a precizat Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

Dacă s-ar calcula salariile așa cum cer sindicaliștii, cadrele didactice ar trebui să ia în plus la leafă și peste 100 de lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta