S-a cam ales praful de "cuiburile" de cărți. "A fost o idee bună, dar..."

S-a cam ales praful de "cuiburile" de cărți. "A fost o idee bună, dar..."

"Cuiburile" de cărți din Botoșani au rămas, în majoritatea lor, fie fără cititori, fie fără conținut. Municipalitatea se plânge de relele obiceiuri ale unor localnici, de a fura cărțile, de a le rupe sau de a le arunca pe străzi. 

Dacă la sfârșitul lunii aprilie "cuiburile" erau pline de cărți și ziare, acum imaginea lor lasă doar un gust amar. Amplasate în parcuri sau pe pietonale, zone dedicate petrecerii timpului liber, majoritatea mini-bibliotecilor au rămas goale. 

„Citeam din aceste cărți, dar s-au luat. A fost o idee bună, dar după... s-a ajuns la o cu totul altă poveste”, spune Iacob Vasile, 15 ani. 

„Cuiburile sunt goale din cauză că sunt unii care fură. Personal, citesc de trei zile o carte despre crimele naziste, atât cât o mai găsesc. Mai aduc și eu cărți aici”, povestește Viorel Buliga, profesor de engleză.

„Am văzut multe ziare și cărți aruncate, practic, pe stradă. Sunt și oameni care nu au bani să cumpere ziarele, nu mai zic de cărți, așa că le iau din cuiburi. Eu nu am citit până acum din ele. Nici nu știam că trebuie returnate”, spune Achelăriței Aurica, pensionară. 

În primele zile de la implementarea proiectului, inițiativă a Consiliului Local, au fost puse la dispoziție aproximativ 200 de cărți, pentru lectura stradală. 

 

 

Spune-ne opinia ta