Rovana Plumb anunță că testele grilă la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională se amână cu un an

În acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte, a anunțat ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb. 
 

Rovana Plumb anunță că testele grilă la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională se amână cu un an

În cadrul întâlnirii ministrului interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, cu reprezentanţii elevilor, ai profesorilor şi ai elevilor, s-a discutat amânarea cu un an a introducerii testeleor grilă la Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019, susțin surse citate de Mediafax.
 
Ministerul Educației a modificat pe ascuns tipul de subiecte pe care le vor avea anul acesta elevii la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Concret, subiectele de la BAC și Evaluarea Națională vor avea 40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise și tip grilă, declara, pentru Edupedu.ro, președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță.

După ce informația a apărut în presă, iar modificarea a fost criticată, Ministerul Educației a făcut publice, miercuri, modelele de teste grilă pe care le-a pregătit pentru examenele de anul acesta. În aceeași seară, Rovana Plumb a decis să retragă de pe site-ul edu.ro modelele de subiecte de examen.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cele 5 substanțe care dau cea mai mare dependență și cum afectează acestea creierul!

astăzi, 11:53
90

Cei mai mulți cercetători au căzut însă de acord că pentru a măsura cât de mare este dependența dată de un drog sunt câteva criterii foarte importante: cât de mult rău poate provoca, valo...

Sindicaliștii din penitenciare o contrazic pe Ana Birchall: Dimpotrivă, lucrătorii din penitenciare NU își primesc drepturile salariale!

astăzi, 11:06
114

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a transmis astăzi că lucrătorii din penitenciare își primesc drepturile salariale. Ordinul Ministrului Justiției pentru plata orelor supli...

La 15 ani, are deja un dosar penal pentru furt calificat şi distrugere!

astăzi, 11:00
143

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti au identificat, miercuri, un adolescent de 15 ani, din aceeaşi localitate, bănuit că ar fi comis mai multe infracţiuni de f...