Rezultate deosebite pentru șase copii din Botoșani care au participat la Olimpiada Internațională de Aritmetică

Rezultate deosebite pentru șase copii din Botoșani care au participat la Olimpiada Internațională de Aritmetică

Miercuri, 13 decembrie 2020, a avut loc Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală organizată de SAMĂ Global -Abacus and Mental Aritmetic Association din Taiwan.

Competiția trebuia să aibă loc în Malaezia dar,  din cauza contextului pandemic, s-a desfășurat în mediul online.

Smartykids România, în calitate de membru oficial al Asociației Internaționale SAMĂ Global, a participat alături de 570 de copii din peste 20 de țări.

Din zecile de copii minunați care frecventează Centrul Educațional din Botoșani, șase au pornit în aventura Olimpiadei Internaționale de Aritmetică Mentală.

Elevii botoșăneni au concurat alături de colegii lor din Taiwan, Malaezia, China, India, Arabia Saudită, Rusia, Hong Kong, etc, la probe de rapiditate, calcul pe abacul japonez (Soroban) și calcul mental, cele patru operații aritmetice fundamentale. Toți s-au descurcat minunat, făcându-și mândri părinții, pe ei însăși, cât și pe instructorii lor, Oana Pricopi  și Florin Pricopi.

„Toți copiii Centrului nostru sunt deosebiți, dar aceștia șase au putut, datorită condițiilor Olimpiadei, să ne reprezinte. Orice copil are potențial enorm, noi îi  antrenăm abilitățile cognitive, îl facem conștient de capacitățile proprii și-i dăm încrederea că poate accesa provocări”, a declarat psihologul Oana Pricopi.

A fost o oportunitate minunată pentru acești copii de a-și demonstra abilitățile dobândite de-a lungul unui an. Datorită antrenamentului constant, perseverenței și determinării, toți cei șase participanți din Botoșani au ocupat un loc pe podium, obținând două medalii de argint și patru medalii de bronz.

La categoria de vârstă 6-7 ani, Victor Gheorghiu a obținut medalia de bronz.

La categoria de vârstă 8-9 ani, Sară Iacob a obținut medalia de argint și Tudor Hîncu, medalia de bronz.

La categoria 10-12 ani, Ștefan Rotaru a obținut medalia de argint, iar Alexandru Petcu și Eric Constantinică, medalia de bronz.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
419

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
53

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
73

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...