Reprezentanții IȘJ Botoșani, despre lipsa manualelor la clasa a V-a: "Profesorii trebuie să urmeze programa școlară"

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani susțin că lipsa manualelor la început de an școlar pentru elevii clasei a V-a nu va afecta procesul instructiv-educativ.

Reprezentanții IȘJ Botoșani, despre lipsa manualelor la clasa a V-a: "Profesorii trebuie să urmeze programa școlară"

Timp de opt săptămâni, elevii vor învăța de pe un compendiu, care are aproape 300 de pagini și care reunește toate materiile pentru care încă nu există manuale. S-a ajuns în această situație din cauza licitațiilor întârziate.

Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ, susține că în perioada în care nu vor fi manuale profesorii nu au altceva de făcut decât să urmeze programa școlară. 

"La toate disciplinele de clasa a V-a s-a schimbat programa școlară. Manuale vor exista, dar deocamdată timp de opt săptămâni profesorii vor preda după acel compendiu apărut la toate disciplinele. Deocamdată, profesorii trebuie să urmeze programa școlară, nu manualul. Manualul este un instrument de lucru pe care îl pot folosi sau nu, dar important este să respectăm programa școlară. Fiecare profesor are posibilitatea în mod creativ să conceapă așa cum dorește lecțiile la clasă, dar ținând cont de structura programei. De asta avem și manuale alternative, ele sunt construite după aceeași programă dar în mod diferit, după propria viziune a autorilor manualului", a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ.

Manolache a mai precizat că, în această perioadă, cadrele didactice pot să își construiască demersul didactic așa cum consideră fiecare, acel compendiu fiind strict orientativ, oferind niște sugestii, dar nu este obligatoriu. 

"Important este să respecte programa școlară", a conchis Manolache. 

 

Spune-ne opinia ta