"Săptămâna educației juridice în școli", la Albești! FOTO

"Săptămâna educației juridice în școli", la Albești! FOTO
În cadrul proiectului "Săptămâna educației juridice în școli", elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești au beneficiat de o activitate inedită susținută de doamna Consilier juridic și mediator, Niculina Mocanu.
 
Elevii de clasa a VII-a au avut ca tema de dezbatere ”Familia și familia extinsă. Violența în familie”, iar cei de clasa a VIII-a ”Dreptul personalității. Dreptul la imagine”

În acest context li s-a vorbit elevilor despre drepturi, libertăți, îndatoriri fundamentale, despre formele răspunderii juridice și despre modalitățile de prevenire și combatere a delincvenței juvenile. Elevii au putut adresa întrebări invitatului de astăzi, răspunsurile primite reușind să faciliteze accesul acestora la cunoștințe elementare de educație juridică.

"Elevii au fost extrem de încântați de activitate şi si-au manifestat dorința de a mai realiza astfel de manifestări", a precizat prof. Mihaela Chitic, director Școala Gimnazială Nr. 1 Albești. 
 
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iulian Rotariu a fost felicitat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 14:28
40

În cursul dimineţii zilei de astăzi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani şi-a deschis larg uşile pentru a-l întâmpina şi felicita pe campionul Iulian Rotariu, subofiţ...

Dumitru Ivan: În lumina adevărului

astăzi, 14:08
22

Profesorul dr. Gică Manole nu oboseşte (şi bine face!) să pună în lumină, prin scrierile sale, nestrămutata hotărâre a poetului naţional Mihai Eminescu de a prezenta istoria real...

Dăncilă îl înfruntă pe Klaus Iohannis: Vă voi adresa, cu celeritate, invitația de a participa la ședința de Guvern, dacă voi considera necesară participarea dumneavoastră!

astăzi, 13:36
85

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marți președintelui Klaus Werner Iohannis o scrisoare prin care îi spune că îl va invita la ședința de Guvern, dacă va consideră necesară par...