"Cu viaţa mea apăr viaţa" şi-a desemnat câştigătorii

"Cu viaţa mea apăr viaţa" şi-a desemnat câştigătorii
Vineri, 16 mai 2014, începând cu ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv Botoşani s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa", organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.  
        
Concursul, deschis participării tuturor elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia elevilor din clasa a XII-a, are ca obiectiv înţelegerea rolului, locului şi atribuţiilor protecţiei civile în România.

În competiţie au intrat 16 echipaje, nouă formate din elevi de gimnaziu (Şcoala Gimnazială "Ion Bojoi" Flămânzi, Liceul Tehnologic "Ştefan cel Mare" Vorona, Liceul Teoretic "Anastasie Başotă" Pomârla, Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Şcoala Gimnazială nr. 12 Botoşani, Şcoala Gimnazială Orăşeni Deal – Curteşti, Şcoala Gimnazială Văculeşti, Şcoala Gimnazială nr. 7 Botoşani şi Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani) şi şapte echipaje formate din liceeni de la Liceul "Grigore Antipa" Botoşani, Colegiul Naţional "Grigore Ghica" Dorohoi, Liceul Teoretic "Anastasie Başotă" Pomârla, Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Liceul "Dimitrie Negreanu" Botoşani, Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" Flămânzi şi Liceul "Alexandru cel Bun" Botoşani.

Competiţia a avut trei probe, una teoretică şi două practice.

La proba teoretică elevii au avut de rezolvat un chestionar cu 15 întrebări din domeniul protecţiei civile.Probele practice au constat în transportarea, contracronometru, a unui accidentat pe targă şi parcurgerea unui traseu cu obstacole, având masca de protecţie contra fumului şi gazelor pe faţă, cu vizorul opturat.

La categoria "gimnaziu", locul I a fost adjudecat de echipajul Şcolii Gimnaziale Orăşeni Deal – Curteşti, iar la categoria "liceu", primul loc a fost ocupat de echipajul reprezentativ al Liceului "Dimitrie Negreanu" Botoşani.

Pe a doua treaptă a podiumului au urcat echipajul Şcolii Gimnaziale "Ion Bojoi" Flămânzi, la categoria "gimnazial" şi echipajul  Liceului Tehnlogic "Nicolae Bălcescu" Flămânzi, la categoria "liceu".

Locul III a fost obţinut de echipajele Şcolii Generale nr. 7 Botoşani şi Colegiului Naţional "Grigore Ghica" Dorohoi.
 
Câştigătorii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii constând în cupe, medalii şi diplome. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un copil a ajuns la spital după ce taxiul în care se afla s-a izbit într-un gard! FOTO

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
467

O cursă cu taxiul l-a dus pe patul de spital pe un copil de 8 ani, care se afla în mașină alături de părinții săi. Șoferul taxiului este cercetat pentru vătămare corporală din culpă....

Noaptea de Sânziene: "Du-te soare, vino lună, Sânzienele îmbună" VIDEO

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
240

Potrivit traditiei, Sanzienele plutesc in aer sau umbla pe pamant in noaptea de 23 spre 24 iunie, canta si danseaza, impart rod holdelor, umplu de fecunditate femeile casatorite, inmultesc animalele s...

VIDEO Furtuna de dincolo de nori. Imagini spectaculoase filmate din avion!

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
787

Zilele acestea, toată țară a fost sub avertizare de furtuni. Fulgere spectaculoase au fost surprinse dintr-un avion Tarom aflat în zbor, la mii de metri altitudine.Imaginile incredib...