Protest al unei mame împotriva sistemului de învăţământ: Cere demisia tuturor inspectorilor şcolari de la IŞJ Botoşani!

O femeie a început o acţiune de protest împotriva inspectorilor şcolari botoşăneni, pe care îi consideră vinovaţi de eşecul şcolar al fiului ei. 

Protest al unei mame împotriva sistemului de învăţământ: Cere demisia tuturor inspectorilor şcolari de la IŞJ Botoşani!

Viorica H. a povestit că şi-a înscris copilul iniţial la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" Botosani, iar în primii ani a învăţat bine, numai că în clasa a V-a a rămas repetent, materia problemă fiind Limba şi Literatura Română. A repetat clasa, iar în primul semestru avea media mai mică decât în anul în care a rămas repetent.

Mama fiind plecată în străinătate, spune că a dat vina iniţial pe copil, însă a luat decizia să îl mute la o altă şcoală, "Sfântul Nicolae". A reuşit să promoveze clasa, însă în clasa a VII-a a rămas din nou repetent, femeia punând acest lucru pe schimbarea directorului şcolii. De această dată materia problemă a fost Desenul.

Femeia spune că fiul ei a trecut în cele din urmă clasa, din a doua încercare, însă în următorul an a suferit o cădere psihică, fiind diagnosticat cu tulburare de comportament. Ea spune că a adus la cunoştinţa, în mai multe rânduri, conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, însă inspectorii au vrut să muşamalizeze cazul şi acum le cere demisia. 

"Copilul a fost extraordinar, însă datorită nedreptăţilor a început să aibă probleme de comportament. Eu prin acest protest am cerut demisia inspectorilor cărora le-am adus la cunoştinţă situaţia, însă de fiecare dată mi-au scos copilul vinovat. Voi merge la IŞJ pentru a cere din nou demisia public pentru că au încercat să muşamalizeze cazul", a declarat Viorica H.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine că sesizările femeii nu sunt justificate şi în decursul timpului au efectuat verificări, cu privire la aspectele semnalate, şi nu s-au confirmat. Astfel, profesorii, în opinia inspectorului şcolar general, au respectat regulamentele. 

"Ştim de problema doamnei de trei ani de zile, însă cadrele didactice nu au făcut altceva decât să respecte regulamentele şi să îndrume elevul să aibă un parcurs şcolar bun. Am verificat sesizările cu profesoara de desen şi nu se confirmă. Profesoara a făcut toate diligenţele ca elevul să promoveze şi drept dovadă în prezent este elev al Grupului Şcolar Dimitrie Negreanu", a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
87

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
29

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
217

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...