Proiecte sub semnul excelenței la Liceul "Alexandru cel Bun" Botoșani! FOTO

Proiecte sub semnul excelenței la Liceul "Alexandru cel Bun" Botoșani! FOTO

Cele mai importante proiecte derulate în aceste an de instituțiile de învățământ românești au fost premiate la sfârșitul lunii noiembrie, în cadrul Galei EduManager.ro, desfășurate la Hotel Pullman din București. La eveniment a fost prezent ministrul Educației Naționale, domnul Liviu Pop, președintele Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, doamna Camelia Gavrilă, precum și peste 160 de manageri de instituții de învățământ din întreaga țară. 

Din cele peste 130 de proiecte înscrise în competiția Galei EduManager.ro, au fost desemnate 56 de proiecte câștigătoare. Acestea vor fi incluse în anuarul “EduManager.ro – Proiecte de referinţă în educaţie 2017”, care va fi definitivat în variantă electronică până la finalul anului.

Proiectul Erasmus ”Learning for Life” derulat de Liceul ”Alexandru cel Bun” Botoșani a primit Diploma de excelență la categoria de proiecte finanțate prin fonduri europene.

Proiectul premiat se desfășoară în parteneriat cu școli din patru țări (Spania, Italia, Polonia, Portugalia) și are drept scop promovarea și utilizarea unor metodologii educaționale inovatoare: învățarea prin problematizare și teoria inteligențelor multiple; dezvoltarea la elevi a competențelor cheie în matematică și științe; dezvoltarea abilităților necesare în societatea actuală și viitoare.

Începând cu anul școlar 2017-2018, până în 2021, la Liceul ”Alexandru cel Bun” se derulează și un alt proiect foarte important, ROSE – Viitorul începe azi.

Activitățile care se desfășoară în acest an școlar privesc pregătirea elevilor pentru examenul de bacalaureat, consilierea educațională și sprijinirea elevilor din clasele IX-XI, promovarea educației nonformale și dotarea completă a trei săli de clasă.

Toate activitățile sunt finanțate prin acordul de grant în valoare de 450.000 de lei. Elevii participanți la orele de pregătire beneficiază de masă de prânz gratuită la cantina liceului.

Proiectul a fost lansat, în prezența elevilor, a părinților și a autorităților locale de către coordonatorul de grant, directorul Liceului ”Alexandru cel Bun” Botoșani, prof. Ana-Maria Loghin la deschiderea anului școlar 2017-2018.

(Comunicat de presa) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Căruțaş înecat în apele Siretului!

astăzi, 09:02
108

A trecut Siretul pentru a ajunge la o stână de pe teritoriul comunei Vorona, județul Botoșani. La întoarcere, cel mai probabil căruța a fost luată de curenți, pentru că bărbatul &...

Comunicat - Tamara Ciofu: "Am votat pentru adoptarea Ordonanței de Urgență ce prevede finanțarea programului de reducere a TBC"

astăzi, 08:46
30

Parlamentarul social-democrat botoșănean Tamara Ciofu a anunțat astăzi că miercuri a fost votat în Camera Deputaților, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru aprobar...

Pacientă în stare gravă, preluată cu elicopterul SMURD!

astăzi, 08:31
148

O femeie a fost transportată cu elicopterul SMURD către o clinică de specialitate din Iași, medicii botoșăneni luând această decizie din cauza stării grave în care se afla pac...