Proiecte sub semnul excelenței la Liceul "Alexandru cel Bun" Botoșani! FOTO

Proiecte sub semnul excelenței la Liceul "Alexandru cel Bun" Botoșani! FOTO

Cele mai importante proiecte derulate în aceste an de instituțiile de învățământ românești au fost premiate la sfârșitul lunii noiembrie, în cadrul Galei EduManager.ro, desfășurate la Hotel Pullman din București. La eveniment a fost prezent ministrul Educației Naționale, domnul Liviu Pop, președintele Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, doamna Camelia Gavrilă, precum și peste 160 de manageri de instituții de învățământ din întreaga țară. 

Din cele peste 130 de proiecte înscrise în competiția Galei EduManager.ro, au fost desemnate 56 de proiecte câștigătoare. Acestea vor fi incluse în anuarul “EduManager.ro – Proiecte de referinţă în educaţie 2017”, care va fi definitivat în variantă electronică până la finalul anului.

Proiectul Erasmus ”Learning for Life” derulat de Liceul ”Alexandru cel Bun” Botoșani a primit Diploma de excelență la categoria de proiecte finanțate prin fonduri europene.

Proiectul premiat se desfășoară în parteneriat cu școli din patru țări (Spania, Italia, Polonia, Portugalia) și are drept scop promovarea și utilizarea unor metodologii educaționale inovatoare: învățarea prin problematizare și teoria inteligențelor multiple; dezvoltarea la elevi a competențelor cheie în matematică și științe; dezvoltarea abilităților necesare în societatea actuală și viitoare.

Începând cu anul școlar 2017-2018, până în 2021, la Liceul ”Alexandru cel Bun” se derulează și un alt proiect foarte important, ROSE – Viitorul începe azi.

Activitățile care se desfășoară în acest an școlar privesc pregătirea elevilor pentru examenul de bacalaureat, consilierea educațională și sprijinirea elevilor din clasele IX-XI, promovarea educației nonformale și dotarea completă a trei săli de clasă.

Toate activitățile sunt finanțate prin acordul de grant în valoare de 450.000 de lei. Elevii participanți la orele de pregătire beneficiază de masă de prânz gratuită la cantina liceului.

Proiectul a fost lansat, în prezența elevilor, a părinților și a autorităților locale de către coordonatorul de grant, directorul Liceului ”Alexandru cel Bun” Botoșani, prof. Ana-Maria Loghin la deschiderea anului școlar 2017-2018.

(Comunicat de presa) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie în Italia: O româncă și fetița ei de numai câteva luni, moarte într-un cumplit accident!

astăzi, 12:07
48

Tragedie fără margini într-o familie de români care locuia în Italia de mai mult timp. O femeie de numai 30 de ani a murit, împreună cu fetița de numai câteva luni, &...

Festivitatea de premiere a firmelor intrate în TOP-ul județean, pe 2 noiembrie 2018!

astăzi, 11:26
113

Sărbătorim performanţa în afaceri! Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani invită operatorii economici vineri, 2.11.2018, începând cu ora 18,00, la fest...

Cei trei purceluşi revin, în weekend, la Teatrul "Vasilache"

astăzi, 11:11
60

Duminică, 21 octombrie 2018, cei mici sunt așteptați la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" pentru a viziona, de la orele 11:00 şi 12:30, spectacolul "Cei trei purcelu...