Proiect Erasmus+ finalizat cu succes la o unitate de învățământ din Albești. „A condus școala către un nou tip de educație”

Proiect Erasmus+ finalizat cu succes la o unitate de învățământ din Albești. „A condus școala către un nou tip de educație”

Școala Gimnazială Nr.1 din Albești a finalizat, marți, pe 7 aprilie a.c., proiectul Erasmus+, intitulat „English Language Acquisition with Blended Learning” (/Însușirea limbii engleze prin învățare difersificată), proiect la care a participat alături de alte trei unități de învățământ din Turcia și din Letonia.

Evenimentul va fi marcat, oficial, printr-o conferință la care vor participa reprezentanți ai autorităților locale, elevi, părinți și cadre didactice (după perioada situației de urgență).

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea motivației pentru învățarea limbii engleze folosind învățarea mixtă prin crearea unei clase virtuale pe platforma eTwinning, elevii dezvoltându-și competențele de comunicare în limba engleză.

„În cadrul proiectului, au fost prevăzute mobilități transnaționale, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Proiectul s-a încheiat prin finalizarea activităților online, pe platforma eTwinning, obiectivele fiind îndeplinite cu succes”, a precizat profesorul Mihaela Chitic, director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Albești.

Școlile partenere în proiect au fost: Necmi Muammer Ortaokulu (Turcia) - școala coordonatoare, Iskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi (Turcia), Ogres Valsts Gimnazija (Letonia) și Școala Gimnazială Nr. 1 Albești.

„Proiectul Erasmus+, KA229, English Language Acquisition with Blended Learning, a condus Școala Gimnazială Nr. 1 Albești către un nou tip de educație – prin încorporarea a diverse stiluri de predare-învățare-evaluare, elevii obținând rezultate mai bune la limba engleză, crescând gradul de implicare a elevilor în ceea ce privește diversitatea lingvistică și culturală europeană”, a mai explicat Mihaela Chitic.

Proiectul a fost implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Erasmus + (Acțiunea Cheie 2 – proiecte de parteneriat strategic în domeniul educaţiei şcolare) și a avut o durată de 18 luni, din 8 octombrie 2018 până pe 7 aprilie 2020.


 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
27

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
68

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
26

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...