Proiect educațional la Liceul "Demostene Botez" Truşeşti, pentru formarea viitorilor fermieri! FOTO

Proiect educațional la Liceul "Demostene Botez" Truşeşti, pentru formarea viitorilor fermieri! FOTO

Liceul "Demostene Botez" Truşeşti este parte a proiectului "Liceele agricole - Hub-uri locale pentru dezvoltarea fermierilor mici şi mijlocii", având drept obiectiv principal sprijinirea liceelor agricole pentru ca acestea să poată oferi programe educaţionale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri şi întreprinzători mici şi mijlocii din agricultură, cu accent pe învăţarea practică şi în stânsă cooperare cu comunitatea.

Proiectul se va desfăşura în perioada 2018-2020. În cadrul proiectului se vor desfăşura activităţi de educaţie antreprenorială, cu accent pe învăţarea practică, vizite de studiu pentru elevi şi promovarea oportunităţilor educaţiei agricole dar şi asistenţă pentru accesarea de fonduri şi implementarea unor proiecte relevante.

În data de 13.02.2018 a avut loc prima întalnire de lucru. Vor urma, conform Agendei publice, alte întâlniri de lucru și vizite de studiu în perioada 14-26 martie 2018. JA România oferă cursuri gratuite de educație antreprenorială. World Vision România va interveni pentru vizite de studiu și practică. Se vor realiza materiale de promovare a agriculturii și liceului. 

La proiect participă 60 de profesori, 1000 de elevi, 100 de firme, autoritațile locale și comunitatea. Parteneri: Romanian-American Foundation, CEED România, CIVITAS, JA România, World Vision România. 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
103

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
631

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
219

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...