Programul "Masă Caldă pentru Elevi" a fost aprobat! Trei unități școlare din județul Botoșani sunt cuprinse în programul extins!

Programul "Masă Caldă pentru Elevi" a fost aprobat! Trei unități școlare din județul Botoșani sunt cuprinse în programul extins!

Guvernul a adoptat în ședința de marți un proiect de ordonanță de urgență care prevede implementarea programului-pilot "Masa Caldă pentru Elevi", în 150 de unități de învățământ pre-universitar.

În județul Botoșani au fost cuprinse în lista extinsă Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic Plopenii Mari din Ungureni și Școala Gimnazială Nr.1 din Hudești. Aici, copii urmează a primi o masă caldă la școală încă din 2020. În schimb, nu vor mai primi lapte și corn sau mere.

Programul constă în acordarea unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi, cu titlu gratuit.

Extinderea programului pilot a fost susținut cu vehemență de vicepremierul României, botoșăneanca Raluca Turcan, iar astăzi a fost probat prin prin Ordonanţă de Urgenţă.

Proiectul de ordonanță de urgență preved că "Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi - pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, TVA inclus".

Actul normativ mai prevede că pentru semestrul II al anului școlar 2019-2020 programul va fi finanțat din fondul de rezervă al Guvernului, iar pentru semestrul I al anului școlar 2020-2021, banii vor fi alocați din bugetele unităților administrativ teritoriale.

Potrivit articolului 5, alineatul (2) "La închiderea programului-pilot, la finalul anului 2020, în urma analizei realizate de Ministerul Educaţiei și Cercetării, pe baza rezultatelor obţinute şi interpretate lunar, pe parcursul derulării proiectului, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar judeţean/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, prin hotărâre a Guvernului, se va decide asupra oportunităţii extinderii acestui program la nivel naţional, respectiv asupra modalităţii de implementare".

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
41

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
62

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
14

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...