Profesorii solicita sprijinul prefectului pentru a-si recupera salariile!

Profesorii solicita sprijinul prefectului pentru a-si recupera salariile!

 Profesorii au protestat, vineri, la ISJ!  

Cadrele didactice cer ajutorul prefectului! Dupa ce demersurile facute catre conducerea Inspectoratului Scolar nu au avut sorti de izbanda, pe motiv ca nu sunt bani pentru plata salariilor, care sa includa si cresterile obtinute prin hotarari judecatoresti, dascalii botosaneni, membri ai Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, au transmis o adresa Institutiei Prefectului, prin care au solicitat o intrevedere cu reprezentantul Guvernului.

"Am decis ca o delegatie formata din cinci membri ai Sindicatului Invatamantului Preuniversitar sa mergem la domnul prefect, sa ii aducem la cunostinta toate abuzurile pe care le executa Inspectoratul Scolar Judetean, prin punerea in aplicare a acelei adrese venita de la Ministerul Educatiei, prin care se cere directorilor si contabililor sa vina cu statele de personal si de plata la vizat, la Inspectorat. Este un abuz colosal, este caz penal, aceste state trebuie duse la Trezorerie si daca nu sunt vizate, Trezoreria nu da banii", a declarat Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani, precizand ca intalnirea cu prefectul ar trebui sa aiba loc chiar luni.

Aceasta sustine ca, desi sunt unele scoli care au banii pentru a plati salariile cadrelor didactice, incluzand si majorarile, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean refuza sa vizeze statele de plata.

"La scolile speciale, in baza hotararilor judecatoresti, Consiliul Judetean a suplimentat fondurile, pentru a putea fi platite salariile, dar cei din conducerea Inspectoratului Scolar refuza sa avizeze statele de plata. Cand am intrebat de ce nu se da drumul la bani, mi s-a spus ca se iau bani din fondul scolilor speciale si se dau la alte unitati de invatamant. Asta nu e deturnare de fonduri?", a precizat liderul SIP.

Maria Tiprigan spune ca, in cazul in care situatia nu va fi rezolvata, fiecare membru de sindicat, in nume individual, va formula plangere penala impotriva Ministerului Educatiei, a Inspectoratului Scolar Judetean si a Trezoreriei, pentru nepunerea in aplicare a hotararilor judecatoresti.

Reamintim ca vineri la amiaza, aproximativ 100 de cadre didactice au luat cu asalt sediul ISJ Botosani, nemultumite de faptul ca nu si-au primit salariile stabilite prin hotarari judecatoresti. Cu toate acestea, protestul nu a avut niciun efect, astfel ca dascalii sunt dispusi sa lupte pentru drepturile lor salariale, mergand pana la plangeri penale.  
 

VEZI AICI DESPRE PROTESTUL CADRELOR DIDACTICE DE LA SEDIUL ISJ

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
115

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
73

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...