Profesorii nu primesc salariile înainte de Paști. Ministrul Finanțelor acuză: "Mulți nu și-au manifestat interesul!"

Profesorii nu primesc salariile înainte de Paști. Ministrul Finanțelor acuză: "Mulți nu și-au manifestat interesul!"

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că, deși a fost asigurat cadrul legal, mulți nu și-au manifestat interesul. "La lista adăugată ieri în Monitorul Oficial nu se mai poate adăuga nimic", a precizat Teodorovici.

”Am discutat cu fiecare instituție în parte. Ministerul de Finanțe a creat cadrul legal în baza căruia să se poată da înainte de Paște acest salariu. Mulți nu și-au manifestat interesul, iar decizia a fost alta de la caz, la caz. Noi ca minister de Finanțe am asigurat cadrul legal. La lista adăugată ieri în Monitorul Oficial nu se mai poate adăuga nimic. Ministerele care vor primi salariul înainte de Paște au contactat directorul general al Direcției Regionale al Finanțelor , iar aces lucru s-a întâmplat și la nivel local. În această plată intră doar salariile, nu și indemnizațiile” , a spus Eugen Orlando Teodorovici, la Antena 3.

Marius Nistor, președintele Sindicatului ”Spiru Haret”, a afirmat, pentru realitatea.net., că dascălii nu își vor primi salariile înainte de sărbătorile pascale. 

"Putem vorbi de discriminare și nu numai. Programul de salarizare încă suporta modificări la începutul acestei săptămâni. Dacă ministerul de Finanțe dorea să facă plata anticipat, trebuia să stabilească o strategie. Avem cu adevărat o problemă", a spus sindicalistul Marius Nistor, pentru realitatea.net.
 
Premierul Viorica Dăncilă declara ieri că toți bugetarii își vor primi salariile înainte de Paști, declarație sancționată dur de Marius Nistor. ”Decât să faci o afirmație neconformă cu ceea ce se va întâmpla, mai bine nu o dai”, a mai spus Marius Nistor.

Marți a fost publicată lista instituțiilor publice care vor face plata salariilor mai devreme luna aceasta (valabil şi pentru unitățile din subordine/coordonare). Ministerul Educației Naționale nu se regăseşte pe această listă.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
61

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
41

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
44

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...