Profesorii care vor intra în grevă vor fi dați în judecată de Ministerul Educației. "Nu ne putem juca cu soarta elevilor"!

Profesorii care vor intra în grevă vor fi dați în judecată de Ministerul Educației. "Nu ne putem juca cu soarta elevilor"!

 Pavel Năstase  

Examenul de bacalaureat se desfăşoară fără probleme în toate unităţile de învăţământ din România, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, care a spus că nu a primit date că ar fi vreo şcoală în care profesorii să refuze să participe la examen şi că i-a avertizat încă de vineri pe liderii sindicali că ministerul îi va acţiona în instanţă dacă vor declanşa greva. Ministrul a spus că este în legătură cu inspectorii generali şcolari.

"Sunt în permanentă legătură cu inspectorii generali şcolari. Niciunul nu a raportat probleme la bacalaureat cauzate de neprezentarea profesorilor la examen, pe motiv că ar fi în grevă. De fapt, i-am atenţionat încă de la sfârşitul săptămânii că îi acţionăm în instanţă dacă declanşează greva", a mai afirmat ministrul Educaţiei, conform News.ro.

Totodată, Năstase a ţinut să precizeze că "nu ne putem juca cu soarta elevilor".

"Nu putem să ne jucăm cu soarta elevilor. Examenul este în plină desfăşurare, trebuie să continue aşa cum a fost prevăzut. Elevii s-au pregătit, au emoţii. Nu pot să îmi imaginez că ar putea fi un profesor care să spuna că nu merge la examen pentru că este în grevă. Oricum, monitorizam continuu situaţia", a adăugat ministrul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vesti bune pentru cadrele didactice!

Duminică, 21 Septembrie 2008
43

Vezi alte știri

Majorarea la 200 lei a alocației pentru copii, respinsă!

astăzi, 13:54
122

Comisia pentru muncă a propus respingerea inițiativei legislative pentru modificarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, "întrucât măsurile ...

Podgorenii din România nu au cu cine culege viile: "Deşi au nevoie de bani, mulţi fug de muncă"

astăzi, 12:38
328

În această perioadă are loc culesul viei în marile podgorii, dar proprietarii acestora se confruntă cu un deficit de forţă de muncă mai acut decât în 2016, în condi...

Am picat examenul auto. Ce trebuie facut pentru evitarea acestei situatii

astăzi, 11:48
577

Obtinerea permisului auto este in prezent departe de a fi considerata un moft. Azi, permisul auto reprezinta o necesitate, inclusiv in cazul unor job-uri a caror practicare necesita deplasarea pe tere...