Profesorii botoșăneni, la un pas de a declanșa greva generală!

În plină perioadă de examene, nemulțumirile privind salariile ating cote maxime și în rândul angajaților din sistemul de învățământ. 

Profesorii botoșăneni, la un pas de a declanșa greva generală!

La nivelul județului Botoșani, conducerea Ligii Sindicatelor Libere din Învățământ (LSI) a demarat, de astăzi, o campanie de consultare a membrilor de sindicat cu privire la declanșarea grevei generale începând cu data de 12 iunie.

Semnalale din teritoriu sunt pozitive, în sensul în care sunt unități de învățământ unde deja toți salariații au semnat pentru declanșarea protestului. 

"Am transmis în școli adresa și de astăzi până vineri, când noi avem convocat Colegiul Județean al liderilor, trebuie definitivată situația, și vom vedea dacă începând de luni, 12 iunie, oamenii sunt de acord să intrăm în grevă generală", a precizat Liviu Axinte, președintele LSI Botoșani.

Una dintre principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor din educație este neacordarea majorării salariale de 20%, începând cu data de 1 iulie.

Aceștia reclamă, de asemenea, inexistenţa, în legea bugetului de stat pentru anul 2017, a sumelor necesare plăţii sentinţelor judecătoreşti, inclusiv a celor care privesc dobânzile penalizatoare, și cer totodată poziţionarea salariaţilor din familia ocupaţională „învăţământ” în grila de salarizare cuvenită.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, sustine ca profesorii sunt nemultumiti de grila de salarizare intrucat profesorii, saalriati cu studii superioare, ar urma in cativa ani sa aiba venituri mai mici decat salariatii cu studii medii, daca s-ar respecta actuala grila de salarizare. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2479

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1624

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
975

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...