Profesorii botoșăneni, la un pas de a declanșa greva generală!

În plină perioadă de examene, nemulțumirile privind salariile ating cote maxime și în rândul angajaților din sistemul de învățământ. 

Profesorii botoșăneni, la un pas de a declanșa greva generală!

La nivelul județului Botoșani, conducerea Ligii Sindicatelor Libere din Învățământ (LSI) a demarat, de astăzi, o campanie de consultare a membrilor de sindicat cu privire la declanșarea grevei generale începând cu data de 12 iunie.

Semnalale din teritoriu sunt pozitive, în sensul în care sunt unități de învățământ unde deja toți salariații au semnat pentru declanșarea protestului. 

"Am transmis în școli adresa și de astăzi până vineri, când noi avem convocat Colegiul Județean al liderilor, trebuie definitivată situația, și vom vedea dacă începând de luni, 12 iunie, oamenii sunt de acord să intrăm în grevă generală", a precizat Liviu Axinte, președintele LSI Botoșani.

Una dintre principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor din educație este neacordarea majorării salariale de 20%, începând cu data de 1 iulie.

Aceștia reclamă, de asemenea, inexistenţa, în legea bugetului de stat pentru anul 2017, a sumelor necesare plăţii sentinţelor judecătoreşti, inclusiv a celor care privesc dobânzile penalizatoare, și cer totodată poziţionarea salariaţilor din familia ocupaţională „învăţământ” în grila de salarizare cuvenită.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, sustine ca profesorii sunt nemultumiti de grila de salarizare intrucat profesorii, saalriati cu studii superioare, ar urma in cativa ani sa aiba venituri mai mici decat salariatii cu studii medii, daca s-ar respecta actuala grila de salarizare. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
193

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...

Posturi de şefi desfiinţate la Urban Serv!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
480

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în noua organigramă nu se mai regăsesc 25 de posturi, dintre care şase sunt de conducere. Majoritatea persoanelor care ocupau aceste posturi...

Patinoar pe trotuare! Reproşuri la adresa societăţii Urban Serv – FOTO

Vineri, 19 Ianuarie 2018
309

Oamenii au sesizat situaţia pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro şi spun că mai multe persoane au căzut după ce au alunecat pe gheaţa de pe trotuare şi susţin că nu este normal să fie o as...