Profesorii botoșăneni, la un pas de a declanșa greva generală!

În plină perioadă de examene, nemulțumirile privind salariile ating cote maxime și în rândul angajaților din sistemul de învățământ. 

Profesorii botoșăneni, la un pas de a declanșa greva generală!

La nivelul județului Botoșani, conducerea Ligii Sindicatelor Libere din Învățământ (LSI) a demarat, de astăzi, o campanie de consultare a membrilor de sindicat cu privire la declanșarea grevei generale începând cu data de 12 iunie.

Semnalale din teritoriu sunt pozitive, în sensul în care sunt unități de învățământ unde deja toți salariații au semnat pentru declanșarea protestului. 

"Am transmis în școli adresa și de astăzi până vineri, când noi avem convocat Colegiul Județean al liderilor, trebuie definitivată situația, și vom vedea dacă începând de luni, 12 iunie, oamenii sunt de acord să intrăm în grevă generală", a precizat Liviu Axinte, președintele LSI Botoșani.

Una dintre principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor din educație este neacordarea majorării salariale de 20%, începând cu data de 1 iulie.

Aceștia reclamă, de asemenea, inexistenţa, în legea bugetului de stat pentru anul 2017, a sumelor necesare plăţii sentinţelor judecătoreşti, inclusiv a celor care privesc dobânzile penalizatoare, și cer totodată poziţionarea salariaţilor din familia ocupaţională „învăţământ” în grila de salarizare cuvenită.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, sustine ca profesorii sunt nemultumiti de grila de salarizare intrucat profesorii, saalriati cu studii superioare, ar urma in cativa ani sa aiba venituri mai mici decat salariatii cu studii medii, daca s-ar respecta actuala grila de salarizare. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Apel făcut de primarul Cătălin Flutur pentru ajutorarea sinistraților din Primăverii. Cont deschis pentru aceștia

astăzi, 17:45
147

Primarul muncipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat, marți, un nou apel pentru ajutorarea familiilor afectate de explozia din data de 15 septembrie, de pe strada Primăverii nr.18.Conducer...

Disperarea sinistraților de pe strada Primăverii: "Unde să mergem să dormim? Pe stradă, în parc?". Oameni rămași fără serviciu!

astăzi, 16:00
901

Și, pe lângă durerea pe care o simt în suflet, oamenii au în continuare multe întrebări. Unde vor locui, cât va dura până când viețile lor vor reintra pe...

Blocul de pe Primăverii, afectat de explozie, prezintă "risc ridicat de PRĂBUȘIRE"! Recomandarea autorităților pentru locatari!

astăzi, 15:28
539

Prefectul Dan Șlincu a dat citire raportului de expertiză întocmit de prof. Dorel Plătică și care susține negru pe alb că blocul nu mai poate fi locuit până când nu se fac lu...