Profesorii au decis: de luni intra in greva generala!

Profesorii au decis: de luni intra in greva generala!

Liderii de sindicat de la Colegiul National "Mihai Eminescu" si Colegiul National "A.T.Laurian" au finalizat, vineri, listele cu cadrele didactice care au semnat pentru declansarea grevei generale, incepand de luni. Listele au fost inaintate si conducerii unitatilor de invatamant, iar in cazul in care pana luni nu se vor plati salariile, dascalii sunt hotarati sa puna lacatul pe scoli si sa intre in greva generala pe termen nelimitat. Nu este exclus ca si profesorii de la alte unitati de invatamant sa procedeze la fel.

"Am strans semnaturi si toti colegii sunt de acord ca de luni sa declansam greva generala, in cazul in care nu ne primim salariile, care trebuiau platite inca de acum cateva zile. Nu am reusit sa vorbim cu nimeni din conducerea Primariei, au refuzat orice dialog. Noi am notificat conducerea scolii despre greva, care va decide ce se va intampla luni, daca copiii vor mai fi chemati la scoala", a declarat Alina Voinea, lider de sindicat in cadrul Colegiului National "Mihai Eminescu".

"Lista cu semnaturile pe care le-am strans de la membrii nostri de sindicat am inaintat-o conducerii Colegiului, si de luni suntem hotarati sa intram in greva generala. Noi, ieri (n.r. joi), am inregistrat o notificare si la Primarie, prin care am cerut sa ni se comunice care este data noastra de salariu si care este salariul pe care il avem, si daca ni se platesc salariile pe februarie, dar nu am primit niciun raspuns", a declarat Corneliu Rusu Apopei, lider de sindicat in cadrul Colegiului National "A.T. Laurian".

Protest spontan la Colegiul National “Grigore Ghica" din Dorohoi

Vineri, pentru a doua zi consecutiv, cadrele didactice de la Colegiul National "Grigore Ghica" din Dorohoi au declansat un protest spontan, acestea refuzand sa tina cursurile, dupa ce ieri au intrerupt activitatea si au iesit in strada.

"Profesorii care au avut ore in schimbul de dimineata, au refuzat sa le tina. Fiecare, in nume individual, a luat aceasta decizie, si copiii au plecat acasa. A fost un protest spontan, ca urmare a neplatii salariilor pentru luna februarie, pe care trebuia sa le incasam inca de pe data de 6 martie. In cazul in care nu ni se vor plati salariile, de luni vom intra si noi in greva generala", a declarat Silviu Paduraru, lider de sindicat in cadrul Colegiului National "Grigore Ghica" din Dorohoi.

Suma necesara pentru achitarea integrala a salariilor cadrelor didactice din municipiile Botosani si Dorohoi, pe luna februarie, se ridica la 10 milioane de lei.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
15

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
44

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
285

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...