Profesori de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, în schimb de experiență în Turcia

Prin acest proiect, profesorii din cele 4 școli partenere își  propun creșterea motivației pentru învățarea limbii engleze prin crearea unei clase virtuale, elevii  putând lucra  atât la școală, cât și acasă. 

Profesori de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, în schimb de experiență în Turcia
În perioada 14 -16 noiembrie 2018 a avut loc mobilitatea din cadrul proiectului ERASMUS+ la o școală din oraşul Iskenderun - Turcia, aceasta fiind prima întâlnire de lucru, cât și prima întâlnire de formare pentru profesori din cadrul proiectului realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, ERASMUS+, actiunea KA229 – parteneriate strategice în domeniul școlar, " English Language Acquisition with Blended Learning ", cu numarul de referință : 2018-1-TR01-KA229-059950_4.
 
La această activitate transnațională au participat profesori din cele patru școli partenere: Necmi Muammer Ortaokulu (Turcia), Iskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi (Turcia), Școala Gimnazială Nr. 1 Albești ( România), Ogres Valsts Gimnazija (Letonia). Activitatea de predare – învățare- formare s-a desfășurat sub titlul Staff Traininig ”Blended Learning and 21 st. Century Skills and Competences”. 

Timp de trei zile,  profesorii au desfăşurat activităţi de învăţare, formare şi evaluare, avand ca principal obiectiv introducerea  învățării mixte și a tehnologiei în lecțiile de limba engleză, cât și la celelalte discipline.

Prin acest proiect, profesorii din cele 4 școli partenere își  propun creșterea motivației pentru învățarea limbii engleze prin crearea unei clase virtuale, elevii  putând lucra  atât la școală, cât și acasă. 

Un alt rezultat final al proiectului îl constituie formarea profesorilor privind folosirea metodelor și procedeelor corespunzătoare învățării mixte. Învățarea mixtă este o abordare modernă care sprijină învățarea autonomă. Este mult mai atractivă și mai eficientă decât o carte. După familiarizarea cu elementele de bază la workshop, participanții reduc timpul petrecut în sala de clasă. Această metodă pote fi folisită pe orice dispozitiv ce permite accesul online, oriunede este disponibilă conexiunea de internet. Prin învățarea mixtă curba învățării va fi de lungă durată, va crește considerabil rata de retenție si eficiența învățării prin mixul de metode, aplicare, sprijin prin tehnologie și alte metode de susținere.

"Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului. Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru conţinutul sau modul în care vor fi utilizate informaţiile din această comunicare", a precizat prof. Mihaela Chitic, director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Albești.
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
106

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
61

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
64

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...