Profesor: Dragi părinţi, nu le faceţi temele copiilor voştri! Selectaţi excursiile şcolare în care pot merge, trebuie să înveţe că recompensele se oferă în urma muncii!

"Nu îi vorbiţi de rău pe profesori în faţa copiilor, deoarece le ştirbiţi din autoritatea oricum destul de fragilă astăzi. Faceţi semestrial câte o vizită la şcoală pentru că interesul dvs. va fi apreciat de dascăli şi de copii deopotrivă".

Profesor: Dragi părinţi, nu le faceţi temele copiilor voştri! Selectaţi excursiile şcolare în care pot merge, trebuie să înveţe că recompensele se oferă în urma muncii!

   Foto: Pexels.com

Apelul unui profesor clujean către părinți a devenit în scurt timp popular în mediul online. "Dragi părinţi, nu le faceţi temele copiilor voştri, ci ajutaţi-i să le facă ei", scrie Gabriel Braic, profesor în cadrul Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu". Într-un mesaj pe Facebook, acesta le transmite părinților: "selectaţi excursiile şcolare în care pot merge şi în care nu. Ei trebuie să înveţe că recompensele se oferă în urma muncii", transmite Monitorulcj.ro.

Mesajul integral scris de profesorul Gabriel Braic:

“Dragi părinţi,

nu le faceţi temele copiilor voştri, ci ajutaţi-i să le facă ei, deoarece nu ar învăţa nimic dacă le daţi totul mură-n gură. Selectaţi excursiile şcolare în care pot merge şi în care nu. Ei trebuie să înveţe că recompensele se oferă în urma muncii.

Alimentaţi-le spiritul de competiţie intelectuală şi descurajaţi meciurile colegiale în legătură cu vestimentaţia, compoziţia sendvişului sau cantitatea de gologani din buzunar.

Nu îi vorbiţi de rău pe profesori în faţa copiilor, deoarece le ştirbiţi din autoritatea oricum destul de fragilă astăzi. Faceţi semestrial câte o vizită la şcoală pentru că interesul dvs. va fi apreciat de dascăli şi de copii deopotrivă.

Setaţi aşteptări realiste! Oferiţi recompense atractive! Empatizaţi în mod echilibrat! E prea slăbit sistemul nostru de învăţământ ca şi dvs. să fiţi părinţi de seral.

Vă mulţumesc,
în numele unei întregi generaţii de elevi.”

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...